home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A bronzcsata új áldozata: Lányi Ernő
2014.11.14.
LXIX. évf. 46. szám
A bronzcsata új áldozata: Lányi Ernő

Az öröm időtálló, mint a bronz, állította Lafayette Ron Hubbard amerikai sci-fi író a múlt században. A Szabadkai Zeneiskola viszont a napokban kénytelen volt megtapasztalni, hogy mindkettő mennyire képlékeny...

Munkatársunk, Tóth Imre két-három héttel ezelőtt még ezt írta Régi gyöngyszem új pompában c. írásában: „Igazán gyönyörűre sikeredett a zeneiskola homlokzata, világos kávébarna színt kapott, és a nemrég még életveszélyes épületnek végre mind a négy oldala egyforma, újszerű állapotban pompázik — a városháza közvetlen közelében.” 

Pekár Tibor, a szabadkai zenei élet krónikása így nyilatkozott: „Jó volna, ha a következő kerek évfordulóra, azaz négy év múlva, amikor a zeneiskola százötven éves lesz, nevet is kapna. Mindenképpen az volna a méltó, ha az intézmény Lányi Ernő nevét viselné.”

„Hihetetlen, de igaz: nemcsak rombolni tudunk!” jegyeztük meg.

Az öröm bennünk úgy duruzsolt, mint a doromboló kályha. A napokban azonban valakiben vagy valakikben újfent föltámadt a romboló ösztön, és elcsente a bronzból készült Lányi Ernő-emléktáblát a Szabadkai Zeneiskola faláról. Így lett Lányi Ernő a mind kiélezetebb „bronzcsata” legújabb áldozata... Valaki nagyon kiéhezett arra a bronztáblára a kapu mellett...

(Szalai Attila felvétele)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..