home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
A bolíviai fogoly
(—)
2015.02.25.
LXX. évf. 8. szám
A bolíviai fogoly

Kiszabadult a börtönből Tóásó Előd. Bolíviában öt év tíz hónap börtönre ítélték Tóásó Elődöt, a Rózsa Flores-ügy vádlottját egy vádalku keretében fegyveres felkelés miatt. Mivel a kiszabott büntetést már leülte, vélhetően hamarosan kiengedik a börtönből.

Tóásó és társa, Mario Tadić is elismerte, hogy találkoztak Rubén Costasszal, a központi hatalommal szemben autonómiára törekvő Santa Cruz tartomány kormányzójával. Tadić vallomása szerint Rózsa Florest a Costas mögött álló autonomista szervezet hívta Bolíviába. Tóásó ezt az állítást annyival egészítette ki, hogy megtévesztő ígéretekkel csalták őket Dél-Amerikába, és azért ismerték el a bűnösségüket, hogy korábban szabadulhassanak. A magyar külügy a kiszabadulás után segítséget ajánlott Tóásó Elődnek. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arra utasította Magyarország Bolíviába akkreditált nagykövetét, hogy segítse a bolíviai fogoly hazatérését.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..