home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A biztonságosabb átkelésért
2021.04.22.
LXXVI. évf. 16. szám
A biztonságosabb átkelésért

Zenta község önkormányzata, mint az eddig években is, prioritásként tekint a közlekedés biztonságára, ezért a 2020-as év végén részt vett a Tartományi Energetikai, Építésügyi és Közlekedési Titkárság pályázatán, melyet forgalomirányító jelzőlámpák telepítésére írtak ki.

A lakosság igényét, kérését és a területi szükségleteket figyelembe véve, az önkormányzat döntése a Batthyány Lajos és a Dózsa György utcák kereszteződésére esett, hiszen ezt az átkelőt – a jelentősen megnövekedett járműforgalom mellett – azoknak a diákok a többsége is igénybe veszi, akik a Thurzó Lajos Általános Iskolába járnak. Az iskola közelsége és a gyermekek biztonsága tette indokolttá a jelzőlámpák telepítését az útkereszteződéshez.

A község pályázata pozitív elbírálásban részesült, Zenta 2 millió dinárt nyert a berendezés felállítására. Az erre vonatkozó szerződést 2020. december 22-én írta alá az önkormányzat a titkárság képviselőivel.

A munkálatokat, amelyek a napokban kezdődtek el, megtekintette Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Homolya Ákos, a község városrendezéssel és civil szervezetekkel megbízott tanácsosa.

(Az információt és a fotókat Zenta Község Önkormányzata bocsájtotta szerkesztőségünk rendelkezésére.)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..