home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
A bizalmat felelősségteljes munkával kell viszonozni
Mihók Anikó
2016.07.04.
LXXI.. évf. 26. szám
A bizalmat felelősségteljes munkával kell viszonozni

Az észak-bánáti Törökkanizsán 2003 óta június 21-én tartják meg a község napját. Ez egyúttal a nyár első napja is, illetve erre az időszakra tehető a Tisza virágzása, melynek nagy figyelmet szentelnek ezen a vidéken.

Törökkanizsa község képviselő-testülete ebből az alkalomból minden évben díszülést tart, melyen számos vendég is részt vesz. Az eseményt ezúttal a helyi alapfokú zeneiskola tanáraiból álló kórus nyitotta meg, előadásában Szerbia himnusza csendült fel. Ezt követte a zeneiskola tanulóiból álló kamarazenekar Dvořák Szláv táncok című művével, majd Isidora Gajin tanuló Dobrica Erić Vízimolnár című költeményét mondta el. A műsor folytatásában Újhelyi Nándor, a községi képviselő-testület elnöke, az ülés házigazdája osztotta meg a jelenlévőkkel ünnepi gondolatait.

— A jelenlegi összetételű községi képviselő-testület három héttel ezelőtt, június 1-jén alakult meg. A helyi parlament tagjainak a polgárok többsége bizalmat szavazott az áprilisi választásokon. Ezt a bizalmat odaadó és felelősségteljes munkával lehet és kell viszonozni. Sok a teendő, hiszen a megoldásra váró feladatok száma is nagy. Örülünk, hogy a helyi önkormányzatba főleg fiatal és lendületes szakemberek kerültek. A tenni akaró és tudó fiatalok esélyt kaptak rá, hogy hozzákezdjenek a közösség szebb és jobb jövőjének kialakításához. A gazdasági válság nehéz időszakában minél hatékonyabb és felelősségteljesebb munkára, illetve tervezésre van szükség. Mindannyian a jobb holnapban reménykedünk, és biztosabb jövőt várunk — mondta Újhelyi Nándor.

Az egybegyűlteket dr. Radovan Uverić, Törökkanizsa község elnöke is üdvözölte. A köszöntők után ismét a kamaraegyüttes tagjai, Isidora Gajin, Jovana Jegdić, Dunja Jegdić, Jerasz Kornél és Csányi Zoltán léptek fel, akik egy Strauss-művet adtak elő, majd Ballangó Annabella negyedikes tanuló Zelk Zoltán versével érdemelte ki a tapsot. Az ünnepi ülés a helyi alapfokú zeneiskola kórusának produkciójával ért véget.


Szabó Attila felvételei

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..