home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
A betlehemi békeláng
Kávai Konrád
2015.12.22.
LXX. évf. 50. szám
A betlehemi békeláng

2015. december 20-án Muzslyán került sor a betlehemi békeláng központi lángátadó ünnepségére, melyet a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség szervezett.

2015. december 20.

Utunk Muzslyán kezdődött, ahol az adventi szentmisén átadásra került a betlehemi békeláng, melyet a muzslyai pap továbbadott a jelen lévő hívőknek és cserkészeknek. A békeláng a krisztusi szellemiséget, az összetartozást és a szeretetet jelképezi. Az akcióhoz évről évre egyre többen csatlakoznak, hogy otthonukba vigyék a lángot.

Második megállónk az aracsi pusztatemplom volt, ahol a cserkészek meghallgatták a templomrom történetét.

Ezt követte az óbecsei Than-ház meglátogatása, ahol a cserkészek interaktív kiállításon vettek részt, és több fizikai jelenséget, törvényszerűséget is megszemlélhettek, illetve kipróbálhattak.


Írta: Kávai Konrád, fényképezte: Makra Dániel

Videóklip: Makra Dániel és Kávai Konrád. Mindketten részt vettek a Multimedia Camp 2015 táborban, ahol Konrád a videós, Dániel pedig a fotós csoportban volt aktív. Ez volt az első éles bevetésük.

Bármelyik alábbi képre kattintva megtekintheted az esemény teljes képgalériáját!













Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..