home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A belügyminisztérium segítségét kérik
2022.07.21.
LXXVII. évf. 29. szám
A belügyminisztérium segítségét kérik

Egyre több a migráns Észak-Bácskában, és az elmúlt hetekben sok feljelentés érkezett az általuk elkövetett rendbontások, incidensek miatt. A fennálló helyzet rendezéséhez Magyarkanizsa Önkormányzata a belügyminisztérium segítségét kéri.

Horgoson csaknem 1200, míg Martonoson 400 illegális bevándorló tartózkodik, és az atrocitások többsége is ezeken a településeken történik. Ez volt a témája Magyarkanizsa Község válságstábjának is.

Lackó Róbert, a válságstáb vezetője sajtótájékoztatón számolt be az ülésről. Elöljáróban elmondta, a munkacsoport 2015-ben alakult, és sajnos még mindig van miről beszélniük. Néhány évvel ezelőtt enyhülni látszott a helyzet, most azonban ismét nagyon komollyá vált, hiszen megjelentek a fegyverek, a lakosság pedig a leginkább érintett településeken, Magyarkanizsán, Horgoson és Martonoson veszélyeztetettnek érzi magát. Egyre nagyobb tömeg érkezik, gyakoriak a betörések, az emberek biztonságérzete rohamosan csökken. Az illetékesek attól tartanak, hogy a lakosok önbíráskodásba kezdenek. 

— Sajnos azt kell mondanunk, hogy a gyerekeink az utcákon már nincsenek biztonságban. Ez főleg az éjjeli órákra vonatkozik, de nappal is történtek atrocitások az üzletek előtt, a strandon, a rendezvényeken, hiszen az illegális bevándorlók mindenhol jelen vannak. A nyílt tűz használatának, ami gyakori ezekben a csoportokban, komoly következményei lehetnek ebben a szárazságban.

Lackó Róbert azt is hangsúlyozta, kérik a felsőbb szintű belügyi szerveket, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt, töltsék fel a rendőrállományt, erősítsék meg a határzónát, és figyeljenek oda a lakosság biztonságára.


Fotók: Sajtószolgálat és Pannon RTV 

Forrás: Magyarkanizsa Önkormányzatának Sajtószolgálata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..