home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
A béke, a szeretet és az összefogás hangversenye
Tóth Lívia
2023.12.04.
LXXVIII. évf. 48. szám
A béke, a szeretet és az összefogás hangversenye

Mága Zoltán világhírű magyar hegedűművész és zenekara december 3-án este Adán, a Szentháromság-templomban tartott nagy sikerű adventi koncertet a Vajdasági Magyar Szövetség nemrég elhunyt elnöke, Pásztor István emlékére.

A hangversenyre megtelt a katolikus templom érdeklődőkkel, több mint ezren hallgatták és fogadták hatalmas tapssal a Liszt Ferenc-díjas zenész hegedűjátékát. A rendezvényen közreműködött az adai Szentháromság Gyermekkórus is.

Az esemény kezdetén ft. Szungyi Károly adai esperesplébános köszöntött minden jelenlévőt, aki eljött, hogy meghallja és magával vigye az emlékkoncert üzenetét.  

— Külön szeretettel köszöntöm a mai este kiválóságát, Mága Zoltán hegedűművészt, aki nem először jár ebben a templomban koncertet adni, de a mára teljesen megújult és most zsúfolásig megtelt Szentháromság-templom bizonyítja, hogy óriási szükség van arra a zenekultúrára, amelyet hegedűjátékával a művész úr igazi szószólóként hirdet nemcsak a Kárpát-medence területén, hanem szerte a nagyvilágban, és melyre itt, a Délvidéken is igény mutatkozik. Legyen ez a hangverseny a béke, a szeretet, a bizalom és az összefogás jegyében zajló esemény, mert az előttünk álló adventi időszak elcsendesedése, a magunkba való nézésünk is ezt kéri tőlünk — hangsúlyozta az atya, és hozzátette, legyen ez a mai emlékhangverseny jele őszinte hitünknek és jövőbéli reményünknek, hogy egyszer beteljesedik az az egység, béke és szeretet, amelyet Jézus Krisztus ígért az embereknek, és amelyre mindannyian meghívást kaptunk.


Fotók: Pásztor Bálint Facebook-oldala

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke, az esemény fővédnöke elmondta, Mága Zoltán és zenekara az édesapja, Pásztor István iránt érzett tisztelete jeléül ingyenesen vállalta a két vajdasági fellépést. Felidézte, hogy a hegedűművész 2019-ben 10 nap alatt 20 templomban koncertezett, összesen mintegy 12 000 néző előtt.  

— Azt kívánom mindenkinek, hogy az adventi időszakban, a következő hetekben és az azt követő időszakban is legyünk egységesek, kapaszkodjunk össze, és érjünk el olyan eredményeket, amelyekre édesapám, Pásztor István büszke lenne.

Mága Zoltán kiemelte, immár harmadik alkalommal indította útjára a 100 templom jótékonysági koncertsorozatot, elsősorban azért, hogy segítséget nyújtson a rászorulóknak.

— Hála istennek, a magyar kormánynak köszönhetően több száz millió forint értékben sikerült támogatnunk a bajba jutott embertársainkat a hazánkban és a határon túl egyaránt. Segítettünk beteg gyermekeknek, kórházaknak, tehetséges gyermekeknek, iskolásoknak, iskoláknak, szépkorúaknak, de nagyon sokszor templomok felújításáért is megszólalt a hegedűnk. 2019-ben itt, Adán is adtunk egy jótékonysági koncertet Pásztor István barátom főtámogatásával. Soha nem fogom elfelejteni, nemcsak a vajdasági magyar emberek szeretetét, hanem kedves barátom mosolyát, támogatását, segítőkészségét. Fantasztikus ember volt, aki rendszeresen segítette a hátrányos helyzetű embereket. Ember volt az emberek között, hiszen képes volt arra, hogy hidakat építsen ember és ember között, ország és országok között.

Mága Zoltán beszélt a hagyományos újévi hangversenyről is, melyet minden évben január 1-jén tart meg. A korábbi alkalomhoz hasonlóan ezúttal is tiszteletjegyeket ajánlott fel a vajdasági közösségnek, méghozzá 500-at a maga és a magyar kormány, illetve ugyanennyit a Vajdasági Magyar Szövetség jóvoltából. Emellett meghívta az adai Szentháromság Gyermekkórust, vegyen részt az újévi koncertjén. Arra is felkérte a jelenlévőket, hogy december 17-én menjenek el szavazni, s támogassák a magyarságot és önmagukat.    

Az adventi időszakban Vajdaságban még egy emlékkoncertet ad Mága Zoltán, december 7-én 19 órakor Topolyán, a Sarlós Boldogasszony római katolikus templomban.
Fotók: Dinovizija

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..