home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A Zentai Közkórház a vajdasági magyar közösség egészségügyi központja
Pannon RTV
2021.02.24.
LXXVI. évf. 8. szám
A Zentai Közkórház a vajdasági magyar közösség egészségügyi központja

Az egészségügy átépítését érintő, szerbiai szintű közvita kapcsán röppent fel a hír, hogy a Zentai Közkórházat másként kategorizálnák be, ami egyfajta leépítést jelentene az intézménynek. A tervezet szerint Észak-Bánáti Egészségügyi Központot hoznának létre, ami azt jelentené, hogy először összeolvasztanák a Zentai Egészségügyi Központot a Nagykikindai Egészségügyi Központtal, később pedig a központ irányítása alá kerülnének az adai, a csókai, a magyarkanizsai és a törökkanizsai egészségügyi intézmények is.

Juhász Attila, Zenta község tanácsának művelődéssel és oktatással megbízott tagja elmondta, hogy erre már a 90-es és a 2000-es években is volt példa. Hozzátette, hogy a mostani átszervezés kapcsán az önkormányzat, a helyi civil szervezetek és maga az intézmény is reagált. Ezzel kapcsolatban már megtették a szükséges lépéseket és jelezték az illetékesek felé, hogy ezt az elképzelést semmilyen formában nem tudják támogatni.

Fotó: Ürményi Frigyes / Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..