home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A YouTube leghallgatottabb karácsonyi zenéi
Zvekán Péter
2023.12.25.
LXXVIII. évf. 51. szám
A YouTube leghallgatottabb karácsonyi zenéi

A karácsony nem az igazi, ha nem szól mellé karácsonyi zene. A sok-sok díszítés mellett ugyanis éppen ez az, ami hangulatba hozza az embert, szóljon egy bevásárlóközpontban, vásáron vagy az otthonunkban. Így teljesen érthető, hogy rengeteg előadó, zenész és zeneszerző dönt úgy, hogy ő is elkészíti a saját ünnepi dalát. Azt azonban, hogy ezek közül melyik lesz igazán befutó, a mai napig sem lehet tudni. Most nézzük meg, hogy a YouTube-on mely karácsonyi dalokat nézték/hallgatták meg a legtöbben.

4. Ariana Grande: Santa Tell Me (285 M)

Ez a dal 2014-ben került fel az iTunesra, és szinte pillanatok alatt lett a hallgatóság nagy kedvence. Ariana eleve egy érdekes színfoltja a jelenlegi zenei életnek, manapság ugyanis nagyon kevés az olyan énekes, aki olyan hangterjedelemmel bír, mint ő. A dal azokat az embereket találta meg a legjobban, akik távol élnek a családjuktól, és esetleg még az ünnepekre sem tudnak hazautazni. Ariana megmutatja, hogy hogyan kell örülni az apró dolgoknak, és azt, hogy mennyit ér az ember életében egy jó baráti társaság.

 

3. Justin Bieber: Mistletoe (491 M)

Ez a 2011-beli dal egy laza, reggae-alapú, egyszerű, gitáros szám, melynek klipje abszolút magával ragadta a közönséget. A videóban egy romantikus történetet követhetünk végig, mely arról szól, hogyan találja meg Bieber az igazit, akivel végre őszintén tud karácsonyozni. A végén még egy táncot is láthatunk. A dalt egyébként Nasri és Adam Messinger írta.

 

2. Mariah Carey: All I Want For Christmas Is You (771 M)

Ez az a dal, amelyről már évek óta írunk, mert mindig ott van a karácsonyi zenék kiemelkedő első helyén. Talán most van először, hogy a YouTube-on lecsúszott a másodikra. Ez a szerzemény több okból is különleges, egyebek között azért is, mert mindössze 15 perc alatt született meg. Sőt, a menedzsment az elején nem is volt biztos abban, hogy jó ötlet 1994-ben egy karácsonyi lemezzel előállni. Mint kiderült, az egyik legjobb döntés volt. Már csak azért is, mert Mariah csak ebből az egy dalból 2017-ig kizárólag a jogdíjakból valamivel több mint 60 millió dollárt keresett.

 

1. Wham!: Last Christmas (841 M)

Itt az ékes bizonyítéka annak, hogy vannak dalok, melyek egyszerűen nem kopnak el. Hihetetlen belegondolni, hogy az egyik legnagyobb karácsonyi sláger, konkrétan a Last Christmas 1984-ben jelent meg, és azóta is minden évben játsszák. Az is hihetetlen, hogy az idén végre átvette a vezetést, így már nem Mariah száma az első. A dal még 1983-ban született meg, akkor, amikor George Michael és Andrew Ridgeley — azaz a Wham!-et alkotó két zenész — elutazott meglátogatni Michael szüleit. Michael éppen a gyerekszobájában ült, és egyszerűen inspirációt kapott. Megírta a dalt, majd megmutatta zenész társának, akkor már énekkel és néhány akkorddal. Andrew csak így emlékszik vissza erre: az egy csodálatos pillanat volt! A következő évben George Michael bevonult a londoni Advision Studiosba, és bármilyen hihetetlen is elképzelni, ő maga játszotta fel az összes hangszert, sőt, a produceri munkát is ő végezte. A dal megszületett, és azóta is a világ egyik legnagyobb karácsonyi kedvence.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..