home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A VMSZ vezetői Vučićtyal egyeztettek
2024.02.27.
LXXIX. évf. 8. szám
A VMSZ vezetői Vučićtyal egyeztettek

A Vajdasági Magyar Szövetség Szerbia jövőjét is érintő prioritásairól, a következő időszak terveiről, a kormánykoalícióban történő részvételről és a vajdasági magyarság legfontosabb kérdéseiről egyeztetettek a VMSZ vezetői – dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke, Kovács Elvira és Vicsek Annamária, a VMSZ alelnökei, Juhász Bálint a VMSZ Intéző Bizottságának az elnöke –, Aleksandar Vučić szerb államfővel.

A VMSZ megbízott elnöke a média képviselőinek elmondta, arról beszélgettek az államfővel, hogyan látja a VMSZ Szerbia magyarok lakta részeinek, településeinek a fejlesztését. Szóba került többek között az Óbecsét Topolyával összekötő útnak a felújítása, a bánáti utak, a Szabadkát Zentával összekötő út, az ivóvíz problémája, Palics további fejlesztése.


Fotók forrása: Dr. Pásztor Bálint Facebook-oldala 

A VMSZ küldöttsége jelezte az államfőnek, hogy a pártot a jövőben is a kormánykoalíció tagjaként látják, és a következő időszakban is a párt programjának a megvalósítása lesz a cél. Ennek a programnak a pontjai a Szerb Haladó Párttal kötendő koalíciós szerződéstervezetbe is bekerültek.

Dr. Pásztor Bálint kijelentette, arra számít, hogy hamarosan leülnek a Szerb Haladó Párt elnökével is, és elkezdődnek az érdemi koalíciós tárgyalások, és valamikor március első felében megválasztásra kerülhet a parlament elnöke, az alelnökei, bizottságai, delegációi, majd mihamarabb kormánya is lesz az országnak.  

A köztársasági elnök a napokban folytatja a kormányalakítási tárgyalásokat. A tíz, parlamentbe jutott lista közül négy elutasította, hogy leüljön Aleksandar Vučićtyal. A kabinetnek a jogszabályok értelmében a parlament megalakulása utáni 90 napon belül kell létrejönnie, vagyis a határidő május 6-a.

Programunk mellett következetesen kitartunk és a hattagúvá bővült frakciónkkal továbbra is minden erőnkkel a magyar közösség és az itt élő emberek érdekeit képviseljük! Önállóan megszerzett mandátumok nélkül nincs megbecsültség, választások utáni együttműködés nélkül pedig megvalósuló célok! Ezek az elvek vezérlik a VMSZ-t az utóbbi 17 évben – írta dr. Pásztor Bálint a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

Forrás: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..