home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
A VMSZ parlamenti párt lett
din
2007.01.24.
LXII. évf. 4. szám
A VMSZ parlamenti párt lett

Hétfő reggel értékelte Kasza József, a VMSZ elnöke a parlamenti választások eredményét. Mint elmondta, pártja - a voksok 96%-os feldolgozottsága mellett - 55 ezer szavazatot szerzett, annyit, mint a legutóbbi tartományi választásokon. Az eredményeket kommentálva úgy vélekedett, hogy a VMSZ-...

Hétfő reggel értékelte Kasza József, a VMSZ elnöke a parlamenti választások eredményét. Mint elmondta, pártja - a voksok 96%-os feldolgozottsága mellett - 55 ezer szavazatot szerzett, annyit, mint a legutóbbi tartományi választásokon. Az eredményeket kommentálva úgy vélekedett, hogy a VMSZ-re igen nagy nyomás nehezedett, hiszen a Demokrata Párt, az LDP és koalíciós partnerei meg a G17 Plusz hihetetlenül erős kampányt folytatott a magyarlakta településeken. Kasza véleménye szerint: ha a szerb demokratikus pártok Szerbiában folytattak volna ilyen intenzitású kampányt, akkor még a választásokat is megnyerhették volna. Minden nehézség ellenére a VMSZ 3 képviselővel parlamenti párt lett - a pártelnök mégsem elégedett az eredménnyel. Rámutatott arra is, hogy bár a Magyar Összefogás Koalíció nem jutott be a képviselőházba, egy képviselői helytől azonban megfosztották a magyarságot, s az elveszett több mint 10 ezer szavazat révén voltaképpen a szerb pártokat erősítették. A VMSZ elnöke külön kiemelte a Magyar Szó és a Szabadkai Rádió VMSZ-ellenes kampányát, s közölte, hogy elemzik majd ezen médiumok elmúlt két hónapos tevékenységét, s a közvéleménnyel is megismertetik azt - bizonyítandó, hogy mennyire nem igazak azok a rágalmak, amelyek szerint a VMSZ ellenőrzése alatt állnak ezek a tájékoztatási eszközök.
Kasza megköszönte a VMSZ-re szavazók bizalmát, s kijelentette, hogy pártja a képviselőházban nem áll el a választási programjától. A VMSZ-képviselők személyére, illetve a kormányzati munkában való részvételre vonatkozó újságírói kérdésre a pártelnök azt válaszolta: korai még beszélni róla, erre majd csak az eredmények véglegesítése és a koalíciós tárgyalások után kerülhet sor.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..