A VMSZ közleménye
2020.07.01.
LXXV. évf. 27. szám
A VMSZ közleménye

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) a leghatározottabban visszautasítja a Szövetség Szerbiáért közleményében megfogalmazottakat.

Szabadka Város Választási Bizottsághoz, a Tartományi Választási Bizottsághoz valamint a Köztársasági Választási Bizottsághoz sem nyújtottak be kifogást a szabadkai 71-es szavazóhely választási eredményei kapcsán, valamint nem nyújtottak be kifogást az illetékes bizottságok erre a szavazóhelyre vonatkozó döntéseire.

A 71-es szavazóhelyen mindhárom választási szintre vonatkozó jegyzőkönyvet aláírta a szavazatszámláló bizottság elnöke, az ő helyettese, a bizottság tagjai és ezek helyettesei, a jegyzőkönyvekben nincsenek megjegyzések és nem is kért senki betekintést a választási anyagba.

Minden listaállítónak, a törvénnyel meghatározott feltételek mellett, volt tagja a szóban forgó szavazóhelyen, amelyen sem az elnököt, sem az elnökhelyettest nem a Vajdasági Magyar Szövetség delegálta.

A hatályos jogszabályok előírják, hogy a szavazóhelyen belül tilos a jogosulatlan felvételkészítés és fényképezés, így adottak a feltételek ahhoz, hogy az illetékes szervek vizsgálatot indítsanak annak feltárására, hogy a szóban forgó felvétel hogyan és ki által készült.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a Szövetség Szerbiáért nem állított listát az elmúlt választásokon. Szenzációhajhász megnyilvánulásról és a Vajdasági Magyar Szövetség történelmi választási eredményének elhomályosítására tett sikertelen kísérletről van szó.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Belpolitika rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..