home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
A VMSZ duplázott Szabadkán
Kartali Róbert
2020.06.25.
LXXV. évf. 26. szám
A VMSZ duplázott Szabadkán

Elégedett a szabadkai önkormányzati választás eredményével a Vajdasági Magyar Szövetség, az eddigi 11 helyett ugyanis 22 mandátummal lesz jelen a Városi Képviselő-testületben. Legutóbb 2004-ben volt több mandátuma a VMSZ-nek, akkor ez a polgármesteri tisztség elnyeréséhez is elegendő volt — értékelte szerdán az önkormányzati választás eredményeit dr. Pásztor Bálint, a VMSZ szabadkai listavezetője.

A VMSZ 17 131 szavazatot szerzett Szabadkán, ez a voksok 29,43 százaléka, mely nagyjából megfelel a városban élő magyarság arányának. Ez a szám 8407 szavazattal több, mint négy évvel ezelőtt volt, a Szerb Haladó Párt pedig 24 286 szavazatot szerzett, mely 601-gyel több, mint négy évvel ezelőtt — összegezte a számokat dr. Pásztor Bálint, miután a Városi Választási Bizottság megjelentette a választások végeredményét a Hivatalos Lapban.  Mint mondta, a két párt közötti különbség 7155 szavazat volt, a Szabadka Polgári Mozgalma pedig 3617 szavazatot kapott.


A szerző felvételei

— A megszerzett 22 mandátum az több, mint az elmúlt tizenhat évben bármikor. A VMSZ 2016-ban 11 mandátummal rendelkezett, azt megelőzően 2012-ben 16-tal, 2008-ban pedig 21 mandátuma volt a pártnak. Nagyon sokan sajnálják, hogy ilyen lett az eredmény, mert azt szerették volna, ha a VMSZ győz, és csalódottak az eredmény miatt. Nem kell csalódottnak lenni, az emberek nem hiába szavaztak ránk. Köszönöm nekik még egyszer a bizalmat. Ígérem, hogy ezt a bizalmat meg is fogjuk szolgálni.

Az elért eredményeknek köszönhetően a VMSZ sokkal nagyobb mértékben érvényesítheti programját, vízióit és elképzeléseit, mint az elmúlt négy esztendőben — emelte ki Pásztor, és ismételten cáfolta azokat a feltételezéseket, hogy annak ellenére is ő foglalja majd el a polgármesteri széket, hogy nem a VMSZ győzött. Kiemelte, hogy a Szerb Haladó Párt fogja a polgármesterjelöltjének a személyét megnevezni a következő hetekben.

A város területén a VMSZ győzött a Zorka, a Vasutastelepülés, a Kisradanovác Helyi Közösségekben, továbbá Radanovácon, Palicson, Hajdújáráson, Királyhalmon, Ludason, Csantavéren, Dusanovón és Kelebián is. Számos helyi közösség területén pedig minimális szavazatmennyiséggel maradt alul a VMSZ — emelte ki a párt szabadkai listavezetője, aki arról is beszélt, hogy pozitív kampányt folytattak, mely során a meggyőződéseikről, a prioritásaikról beszéltek, és nem foglalkoztak az ellenféllel, nem indítottak internetes lejárató bejegyzéseket sem.

Dr. Pásztor Bálint a választások eredményeképpen továbbra is köztársasági parlamenti képviselő lesz, de a szabadkai ügyekkel is foglalkozni fog. Mint mondta, szeretné közvetlenebb módon is képviselni a szabadkaiak érdekeit.

— A terveinket meg fogjuk valósítani, ott leszünk az önkormányzatban, én magam is szeretnék részt venni az önkormányzat munkájában, annak érdekében, hogy amit a kampányban ígértem, ígértünk, azt meg tudjuk valósítani.

Pásztor azt is elmondta, hogy a választások után a VMSZ aktivistái eltávolították az utcákról a párt összes plakátját, továbbá azt is megjegyezte, hogy gratulált Bogdan Labannak a választási győzelméhez, egyelőre azonban még nem kapott választ.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..