home 2024. június 21., Alajos napja
Online előfizetés
A VMASZT díjazottjai
2023.04.23.
LXXVIII. évf. 16. szám
A VMASZT díjazottjai

Topolyán véget ért a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVII. Találkozója. A szemlének jövőre Nagykikinda biztosít helyszínt.

HIVATALOS DÍJAK

A zsűri Pataki László-díjjal tünteti ki a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József színjátszó csoportját a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért, Szántó Armand – Szécsén Mihály Paprikáscsirke című darabjáért. Az előadás rendezője Molnár József.

A zsűri Bambach Róbert-díjjal tünteti ki a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület József Attila Színtársulatát Đorđe Lebović Az ezredik éjszaka című művének színpadra állításáért. Az előadás rendezője Király Sándor.

A zsűri közösségteremtő tevékenységéért Garay Béla-díjjal tünteti ki a Palics Magyar Művelődési Egyesület Palicsi Színjátszó Grundját.

A zsűri közösségmegtartó tevékenységéért Faragó Árpád-díjjal tünteti ki a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület Hébe-hóba színjátszó csoportját.

A zsűri a legjobb összjátékért járó díjat a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Jáccunk Truppjának ítélte oda.

A zsűri csapatépítő tevékenységért járó díját a topolyai Mara Amatőr Színház kapja.

A zsűri 2023-ban a legjobb férfi főszereplőnek járó Szilágyi László-díjjal Jenovay Lajost tünteti ki, a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület Hébe-hóba színjátszó csoportjának tagját, a Ray Cooney Páratlan páros című előadásban nyújtott alakításáért, John szerepének megformálásáért.

A zsűri a legjobb női főszereplőnek járó Ferenczi Ibolya-díjjal Dienes Koleszár Valériát, a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József színjátszó csoportjának tagját tünteti ki, Valéria szerepének megformálásáért, Szántó Armand – Szécsén Mihály Paprikáscsirke című előadásban nyújtott kiváló alakításáért.

A zsűri a legjobb férfi epizódszerepért járó Nagy István-díjat Tombácz Imrének, a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület József Attila Színtársulata tagjának ítélte oda. Đorđe Lebović Az ezredik éjszaka című előadásban látott kiváló alakításáért, a Varázsló szerepének megformálásáért veheti át az elismerést.

A legjobb női epizódszerep elismerését, a Magyari Piri-díjat a zsűri Dubois-Schottenburg grófné szerepének megformálásáért Szabó Erikának, a topolyai Mara Amatőr Színház tagjának ítélte oda a Molnár Ferenc Egy, kettő, három című előadásban nyújtott alakításáért.

A legszebb színpadi beszédért a zsűri Szántó Róbert-díjjal Jankovics-Bocskovity Évát tünteti ki. A temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Jáccunk Truppjának tagját a Petőfi Sándor Bolond Istók című előadásban láthatta a közönség.

A zsűri színészi különdíjat adományoz Detki Antalnak, a tóbai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó csoportja tagjának a Lőrincz Miklós Amerikai menyasszony című vígjátékban nyújtott fergeteges alakításáért, Edit szerepének megformálásáért.

A zsűri rendezői különdíjat adományoz Döme Zoltánnak, a zentai KEX társulat művészeti vezetőjének.

A Közönségdíjat az idén nem más, mint a tóbai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó csoportja kapja a Lőrincz Miklós Amerikai menyasszony című előadásért.

KÜLÖNDÍJAK

A házigazda Mara Amatőr Színház a legelgondolkodtatóbb szöveg hiteles színreviteléért a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület József Attila Színtársulatát díjazza Đorđe Lebović Az ezredik éjszaka című előadásukért, melyet Király Sándor rendezett.

A Diákzsűri döntése értelmében a legjobb előadás díja nem mást illet, mint a bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó csoportját, akik Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című darabjával hódították meg őket.

A Vendégszereplésre kiemelten érdemesült előadás büszke címét, a Magyar Nemzeti Tanács tájolási különdíját, az idén a topolyai Mara Amatőr Színháznak ítélte oda a zsűri a Molnár Ferenc Egy, kettő, három című produkcióért.

A zsűri a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának különdíját, vendégjátszási lehetőséget a Jadran színpadon, a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József színjátszó csoportjának ítélte oda a Szántó Armand – Szécsén Mihály Paprikáscsirke című darabért. Az előadás rendezője Molnár József.

A zsűri a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház különdíját, vendégjátszási lehetőséget a színházban, a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület József Attila Színtársulatának adományozza Đorđe Lebović Az ezredik éjszaka című előadásukért, melyet Király Sándor rendezett.

A zsűri a Zentai Magyar Kamaraszínház különdíját, vendégjátszási lehetőséget a színházban, a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Jáccunk Truppjának ítélte oda Petőfi Sándor Bolond Istók című előadásukért, melyet László Sándor és Virág György rendezett.

A zsűri az Újvidéki Színház különdíját, vendégjátszási lehetőséget a színházban, a Palics Magyar Művelődési Egyesület Palicsi Színjátszó Grundjának adományozza a Dés László – Bőhm György – Horváth Péter – Korcsmáros György – Nemes István Valahol Európában című előadásért, melyet Mezei Zoltán rendezett.

A zsűri a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának különdíját, csoportos belépőt a társulat valamely előadására, a bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó csoportjának adományozza.

A zsűri a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház különdíját, csoportos belépőt a színház valamely előadására, a zentai KEX színjátszó csoportjának adományozza.

A zsűri a Zentai Magyar Kamaraszínház különdíját, csoportos belépőt a társulat valamely előadására, az Újvidéki Magyar Művelődési és Művészeti Központ Színes Szilánkok Diákszínpadának ítélte oda.

A zsűri az Újvidéki Színház különdíját, csoportos belépőt a társulat valamely előadására, a Zentai Magyar Kamaraszínház Diákszínjátszóinak adományozza.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és az Education & Language Nomads közös rendhagyó különdíját, egy közösségfejlesztő hétvége megtartását, a Zentai Magyar Kamaraszínház Diákszínjátszói nyerték el.

A zsűri a Berényi Emőke által felajánlott különdíjat, egy irodalomterápiás foglalkozáson való ingyenes részvételt, a Szabadkai Középiskolások Diákotthona színjátszó csoportjának ítélte oda.

A zsűri a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének különdíját, ingyenes részvételt a Szép Szó táborban, Dévity Tamásnak, a Szabadkai Középiskolások Diákotthona színjátszójának adományozza, akit az Egypercesek kánona című előadásban láthatott a közönség.

A zsűri a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet közös különdíját, ingyenes részvételt a MAdT táborban, Pastyik Nórának, a topolyai Mara Amatőr Színház tagjának ítélte oda Molnár Ferenc Egy, kettő, három című előadásban Lydia szerepének megformálásáért.

A Wemsical Szerbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület különdíját, a Malom-színésztáborban való részvételt a zsűri Kocsis Irénnek, a Zentai Magyar Kamaraszínház diákszínjátszójának ítélte oda Németh Ákos Babett hazudik című előadásban a Rendőrnő szerepének megformálásáért.

A zsűri a Magyar Szó napilap egyéves előfizetését adományozza Csillag Lászlónak, a a bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó csoportja tagjának, a Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című előadásban dr. David Mortimore szerepének megformálásáért.

A zsűri a Magyar Szó napilap féléves előfizetését Zsivu Péternek, a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József színjátszó csoportja tagjának adományozza, a Szántó Armand – Szécsén Mihály Paprikáscsirke című előadásban Mr. Kennedy szerepének megformálásáért.

A zsűri a Magyar Szó napilap féléves előfizetését adományozza Molnár Oszkárnak, a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József színjátszó csoportja tagjának, a Szántó Armand – Szécsén Mihály Paprikáscsirke című előadásban Forgács szerepének megformálásáért.

A zsűri a Magyar Szó napilap könyvcsomagját Kővágó Jácintnak ítélte oda, akit a Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című előadásban dr. Hubert Bonney szerepében láthatott a közönség.

A zsűri a Hét Nap hetilap egyéves előfizetését Samu Tibornak, a tóbai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó csoportja tagjának ítélte oda Lőrincz Miklós Amerikai menyasszony című előadásban nyújtott felejthetetlen alakításért, Piskóta szerepének megformálásáért.

A zsűri a Hét Nap féléves előfizetését adományozza Molnár Csillának, a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József színjátszó csoportja tagjának, Szántó Armand – Szécsén Mihály Paprikáscsirke című előadásban Lilian szerepének megformálásáért.

A zsűri a Hét Nap könyvcsomagját adományozza Mezei Sára Csengének, a Palics Magyar Művelődési Egyesület Palicsi Színjátszó Grundja tagjának, akit Dés László – Bőhm György – Horváth Péter – Korcsmáros György – Nemes István Valahol Európában című előadásban Suhanc szerepében láthattunk.

A zsűri a zEtna Kiadó könyvcsomag-különdíját adományozza Mendrei Zsoltnak, a topolyai Mara Amatőr Színház tagjának, Molnár Ferenc Egy, kettő, három című előadásban Norrison szerepének megformálásáért.

A zsűri a Forum Könyvkiadó Intézet könyvcsomag-különdíját adományozza Virkovity Ivánnak, a a Palics Magyar Művelődési Egyesület Palicsi Színjátszó Grundja tagjának, Dés László – Bőhm György – Horváth Péter – Korcsmáros György – Nemes István Valahol Európában című előadásban Hosszú szerepének megformálásáért.

A zsűri a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet könyvcsomag-különdíját adományozza Csernai Pannának, a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József színjátszó csoportja tagjának, aki Szántó Armand – Szécsén Mihály Paprikáscsirke című előadásában Julis szerepét formálta meg.

A zsűri a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet könyvcsomag-különdíját adományozza Kiss Gábornak, a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József színjátszó csoportja tagjának, aki Szántó Armand – Szécsén Mihály Paprikáscsirke című előadásban Guszti szerepét formálta meg.

A zsűri különdíjban részesíti Sziveri Évát, a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Jáccunk Truppjának tagját, akit a Petőfi Sándor Bolond Istók című előadásban láthatott a közönség.

Forrás: Facebook / Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszás

Fényképezte: Szerda Zsófi

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..