home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A VKT megtartotta második rendkívüli ülését
Kartali Róbert
2022.02.11.
LXXVII. évf. 6. szám
A VKT megtartotta második rendkívüli ülését

Mindössze egy napirendi pontot tartalmazott és nagyjából öt percig tartott a Szabadkai Városi Képviselő-testület pénteken megtartott második rendkívüli ülése, amely hozzászólások hiányában vita nélkül zajlott le.

A napirenden az a rendelethozatal szerepelt, amely Szabadka város állandó összetételű választási bizottsága elnökének, elnökhelyettesének, tagjainak, helyettes tagjainak, titkárának és helyettes titkárának felmentéséről és kinevezéséről szólt. A rendeletről a nemrégiben elfogadott választási törvény értelmében minden községben és városban dönteni kellett, mégpedig annak hatályba lépésétől számított hét napon belül.

A helyhatósági választásokról szóló törvény értelmében a választási bizottságot állandó összetételben az elnök, tíz tag, az elnökhelyettes és tíz helyettes tag alkotja azokban a helyi önkormányzatokban, melyekben legfeljebb 500.000 bejegyzett szavazópolgár él. A választási bizottság elnökét, tagjait, elnökhelyettesét és helyettes tagjait a képviselő-testület nevezi ki, a választási bizottság titkárát és helyettes titkárát a képviselő-testület a képviselő-testület elnökének javaslatára nevezi ki.

A választási bizottság pártok közötti leosztást illetően a Szerb Haladó Pártnak 10 helye lett, a VMSZ-nek 7, az SPS-nek 1, a Vajdasági Frontnak 1, a Szabadka Polgári Mozgalma frakciónak 1, a Bácskai Bunyevácok Szövetségének és az Orosz Pártnak pedig 1-1 taghelyettese. Ezen felül a választási bizottságnak egy titkára és egy titkárhelyettese van, titkárává Csonka Brigitta okleveles jogászt, helyettes titkárává pedig Jovana Jokanović okleveles jogászt nevezték ki.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..