home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A Tisztább és zöldebb vajdasági iskolákért program díjazottjai
2023.05.26.
LXXVIII. évf. 21. szám
A Tisztább és zöldebb vajdasági iskolákért program díjazottjai

Vajdaság 54 legjobb oktatási intézményének képviselőit díjazták a Tisztább és zöldebb vajdasági iskolákért program keretében, amelyre a Tartományi Városrendezési és Környezetvédelmi Titkárság idén hárommillió dinárt különített el.

Ebben, a több mint egy évtizede zajló projektumban, amely azzal a céllal indult, hogy Vajdaság szerte az óvodákban, iskolákban és a helyi közösségekben felhívja a figyelmet és a személyes felelősségvállalás fontosságát a környezetvédelemre, összesen kilenc partner, a Tartományi Képviselőház hat titkársága, Újvidék Város Környezetvédelmi Igazgatósága, a Vajdaság Erdői közvállalat és a Vajdasági Felderítők mozgalma vesz részt.

A program a 14. ciklusába lépett, a résztvevők száma pedig érvről évre nő. Újdonságként tervezik, hogy a következő időszakban a helyi önkormányzatok bevonásával bővítik az együttműködést.

A 2022/2023-as tanévben összesen 54 oktatási intézményt díjaztak 26 város, illetve község területéről. Ezek között van például Topolya, Versec, Nagybecskerek, Magyarkanizsa, Nagykikinda, Zenta, Szenttamás, Szabadka és Titel is. 

A díjak között van egynapos kirándulás vajdasági védett területekre, a felderítők 31 oktatási intézmény képviselőinek szerveznek szemináriumot, a Vajdaság Erdői közvállalat 16 oktatási intézménynek teszi lehetővé, hogy ellátogasson az általa kezelt védett területekre. 

Fotó: Tartományi Képviselőház

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..