home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
A Tisza menti Népzeneoktatási Hálózat félévi vizsgabemutatója
2024.03.05.
LXXIX. évf. 9. szám
A Tisza menti Népzeneoktatási Hálózat félévi vizsgabemutatója

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szervezésében a Zentai Magyar Kamaraszínház kamaratermében tartották meg a hétvégén a Tisza menti Népzeneoktatási Hálózat félévi vizsgabemutatóját.

Az eseményen a népzeneoktatási hálózat keretében heti rendszerességgel résztvevő tanulókat hallgatta meg az oktatóikból álló bizottság. A szakemberek véleményezték azokat a produkciókat, amelyeket az év folyamán különböző rendezvényeken mutatnak majd be a szólisták és csoportok.

A hálózattal együttműködő egyesületek: Ady Endre Művelődési Egyesület, Tornyos, Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület, Csóka, Csobolyó Művelődési Egyesület, Mohol, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, Zenta, Tisza Néptáncegyesület, Magyarkanizsa, Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör, Vadvirág Hagyományápoló Kör, Ada. A programban 12 oktató vesz részt.

Az érdeklődők brácsázni, hegedülni, nagybőgőzni, tamburázni, parasztfurulyázni, citerázni és énekelni is tanulhatnak. A munka kezdőkkel, haladókkal, kicsikkel, nagyokkal egyaránt folyik. A képzést a Csoóri Sándor Alap támogatja. A projekt koordinátora Juhász Gyula és Polyák Dániel.

A fellépő kisegyüttesek, szólisták – akik összesen több mint százan voltak – közel harminc műsorszámot mutattak be.

Forrás: Pannon RTV, Magyar Szó

Fotók forrása: A Vajdasági Magyar Művelődési Egyesület Facebook-oldala

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..