home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A Tanítóképző Kar nagy napja
(sZs)
2014.12.03.
LXIX. évf. 49. szám
A Tanítóképző Kar nagy napja

Ünnepelt a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar. November 25-e ugyanis a kar napja. 1874-ben ezen a napon nyitották meg Szabadkán a női tanítóképzőt. A dátumról minden évben megemlékeznek, és átadják az adott évre vonatkozó díjakat a kar kiemelkedően jól teljesítő diákjainak, és köszönőleveleket a tanároknak, valamint a karral együttműködő intézmények vezetőinek.

Az első köszöntőt prof. dr. Miroslav Vesković, az Újvidéki Egyetem rektora mondta el, és kiemelte: nagyon fontos, hogy a tanárok és a hallgatók egyaránt odaadóan végezzék a munkájukat, hiszen egy kar csak így tud fejlődni. Az ünneplőket üdvözlők között többen is hangsúlyozták a Vajdaságban való továbbtanulás fontosságát, dr. Tóth Anikó, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának konzul asszonya is, és hozzátette, aki itt fejezi be az egyetemi, főiskolai tanulmányait, az nagyobb valószínűséggel fog munkát is itt vállalni, hiszen tanulmányai alatt kapcsolatait is itt alakítja ki. Természetesen ehhez az európai szintű oktatási rendszer is szükséges, mely — véleménye szerint — a Tanítóképző Karon megvan. A MTTK megbízott dékánja, dr. Lepeš Josip beszédében már egy kicsit borúlátóbb volt, a költségvetés csökkenésének következményeit vetítette elő, de természetesen szólt a karon történő fejlesztésekről, újításokról is. Ezek után megköszönte a kar előző megbízott dékánjának, dr. Takács Mártának a munkáját.  

A köszönőbeszédek mellett természetesen a hallgatók is bemutatkoztak: fellépett a kar kórusa, Basity Gréta a nemrég elhunyt Gulyás Józsefre emlékezve elszavalta a költő egy versét, Nagy Némedi Emma és Radetity Ádám Bartók Béla Román táncok című művét adta elő zongorán és szaxofonon, Huszka Lilla pedig Varró Dániel versét tolmácsolta.

A kar idei eseményeiről Czékus Géza dékánhelyettes számolt be, képekkel téve a száraz szöveget izgalmassá; Bús Attila, a HÖK elnöke a fontosabb diák-önkormányzati eseményeket emelte ki, illetve a további tervekről beszélt; Pintér Krekity Valéria, a kar tanácsának elnöke pedig beszámolt az akkreditált képzésről.

Az est végén átadták a 2013/2014-es tanév legjobb hallgatóinak járó díjat Huszka Lillának, Szitás Teodórának, Károly Adriennek, Nagy Lillának, Bašić Palković Grétának és Alexa Katalinnak, a diplomás hallgatók közül Bognár Renáta bizonyult a legjobbnak, a mesterhallgatók közül pedig Kovács Laura és Kulcsár Sarolta. A Katalin-díjat Balog Anikó és Kulcsár Sarolta kapta.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..