home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A TSC mindkét csapata a Szuperligában
Tóth Tibor
2020.07.28.
LXXV. évf. 30. szám
A TSC mindkét csapata a Szuperligában

A topolyai sportélet soha nem látott magasságokban szárnyal. A TSC labdarúgói mellett az asztaliteniszezők is történelmet írtak, miután a már tapasztalt szuperligásnak számító női csapat mellett, több év próbálkozás után, a férfiak is feljutottak a legerősebbek társaságába. Ezáltal az ősztől a lányok és a fiúk is az ország legjobb csapatai ellen állhatnak asztalhoz.

A lányok jól rajtoltak az elmúlt idényben, és az első öt fordulóban a Versecet, az Obilićet, a Vojvodina 2011 csapatát, az Unireát és a Zentát is legyőzték. Az újvidéki Panonija és a niši Josip Kolumbo elleni vereség után előbb az NS 2011, majd a bajnok Novi Sad csapatát is verte Mellik Zoltán csapata, és ezzel a diadallal zárult az őszi idény. A koronavírus-járvány miatt igencsak furcsára sikeredett tavaszi idényben a lányok megőrizték kiváló helyezésüket, és bejutottak az ország legjobb négy együttese közé.


Juhász Antal

— Női csapatunk hosszú és fárasztó idényen van túl — mondta Juhász Antal, a TSC Asztaliteniszklub elnöke. — A körülmények miatt bekövetkezett kényszerpihenő után folytatódott a liga, melynek végén Belgrádban rendezték meg a final fourt, azaz a négyes döntőt. A tizennyolc fordulóból álló alapszakasz után a 4. helyen álltunk, így az elődöntőben a veretlen Josip Kolumbo ellen játszottunk, három és fél órás küzdelem után 4:3-as vereséget szenvedtünk. Csak a sportszerencsén múlott, hogy nem sikerült döntőbe kerülnünk. Nem vagyunk csalódottak, hiszen az idény előtt kitűzött célokat elértük. A 2020/21-es idényben a csapatok több héten át más-más városban, tornarendszerben küzdenek meg egymással, a rájátszást pedig eltörlik. Célunk nem változik, az első négy hely egyikén szeretnénk végezni, de most már jó lenne bejutni a döntőbe. A csapat tagjaival, Mijatov Dávidházi Zitával, Recskó Emmával, Kovács Katona Lillával, Brindza Ágnessel és Mellik Zoltán vezetőedzővel folynak a tárgyalások, hiszen szeretnénk, ha a következő idényben is együttesünket erősítenék. Ha egészsége és ideje engedi, akkor Rekecki Blanka januártól visszatér, és csatlakozik a csapathoz, így még jelentősebb játékerőt képviselünk majd.

A Szuperligából nincs kieső, a kishegyesi Dombos és a Csóka érkezésével szeptember végétől tizenkét csapat küzd a bajnoki pontokért. Az erőviszonyokkal kapcsolatban Juhász kiemelte, hogy a Novi Sad és a Josip Kolumbo továbbra is erősek maradnak, hiszen a székvárosiakhoz egyéves budaörsi kitérő után visszajött Surján Szabina, mellette egy román válogatottat is szerződtetett a bajnokcsapat, a nišieknél pedig továbbra is egyben marad a Knežević Mónika, Anđela Menger, Ivana Veljnović összetételű együttes. — A legjobb négybe kerülésre esélyes még a Panonija és reményeim szerint mi. A ligába újra feljutó Csóka is jelentős játékerőt képvisel, de számolni kell a másik újonccal, az I. Ligát veretlenül megnyerő, kishegyesi Dombossal és az újvidéki csapatokkal is. Mindenképp színvonalas és nehéz bajnokság elé nézünk — mondta.


A topolyai női csapat az elődöntőig jutott a Szuperligában

A TSC férficsapatának végre sikerült a hőn áhított álom, és több év sikertelen próbálkozás után felkerült a legjobbak társaságába. Bojan Stojanović együttese az alapszakasz végén a 4. helyen állt, és a selejtezőben vívta ki a magasabb ligában való szereplés jogát.

— Az idény megkezdése előtt Danijel Čonić személyében nemzetközi tapasztalattal bíró, volt válogatott játékost igazoltunk, aki az elmúlt szezont a spanyol második ligában töltötte. A Čonić, Egri Tihamér, Mellik Viktor, Faggyas László alkotta csapatnak az alapszakasz 4. helye után a belgrádi selejtezőn két ellenfelet kellett legyőznie a Szuperligába vezető úton. Elsőként a nagyon kellemetlen zimonyi Taurunum ellen álltunk asztalhoz, és egy nagyon kiélezett mérkőzésen 4:3-ra nyertünk, majd az igencsak gyenge játékerőt képviselő belgrádi Partizan volt az ellenfelünk, melynél sima 4:0 arányban bizonyultunk jobbnak. A Szuperligában egyértelmű célunk a bennmaradás, de egy kis szerencsével az első hat között is végezhetünk. Egy-két erősítést tervezünk, a kiszemelt sportolókkal még folynak a tárgyalások. Meglátjuk, hogy az átigazolási időszak végéig le tudjuk-e valamelyiküket igazolni, vagy a meglevő kerettel vágunk neki első szuperligás idényünknek. A belgrádi Crvena zvezda és a többszörös bajnok, nagybecskereki Banat nagyon erős, de ugyancsak jó a Banat B csapata, a szintén nagybecskereki Stenes, a szabadkai Spartacus, az újvidéki Radnički és a Požarevac is. Sőt, a többi együttes is kiváló erőkből áll, úgyhogy minden bizonnyal nem lesz könnyű megtartani helyünket a legjobbak között.


A férficsapat a legjobbak társaságába került fel

A TSC utánpótlás korosztályú versenyzői márciusig több versenyen is szerepeltek. Tari Tiana, Horváth Teodóra, Kisimre Zója és a többi tehetséges játékos is végigküzdötte az idényt, egészen addig, amíg a szövetség a járványhelyzet miatt be nem szüntette a versengést.

— A gyerekek július 1-jétől készülnek a bajnoki idényre. A szövetség véleményét kikérve, a szülőkkel és az edzőkkel egyeztetve indítottuk el az edzéseket. Összesen 30-35, különböző korosztályhoz tartozó fiú és lány látogatja rendszeresen a foglalkozásokat. A gyerekeket kisebb csoportokba osztjuk, és az egészségügyi előírásokat betartva készülünk a következő szezonra. Remélem, semmilyen akadály nem gördül elénk, és a kicsik zavartalanul versenyezhetnek, hiszen számukra ez adja meg az igazi élményt a sportban. Felnőttcsapataink augusztus 1-jétől állnak edzésbe. Egy-másfél hónap bőven elég, hogy felkészüljünk a szeptember végén rajtoló idényre. Az edzéstervek megvannak, barátságos mérkőzéseket is szervezünk annak érdekében, hogy kitűzött céljainkat elérjük — mondta Juhász Antal, a TSC Asztaliteniszklub elnöke.

Minden valószínűség szerint izgalmas ligaküzdelmeknek nézünk elébe. Ha a járványügyi helyzet megengedi, akkor a férfi-Szuperligában TSC—Spartacus- és TSC—Temerin-mérkőzéseket is élvezhetünk, a lányoknál pedig újra megrendezik a Tisza menti (Zenta—Csóka, Csóka—Zenta) rangadókat, és első alkalommal feszül egymásnak a két szomszédvár, a TSC és a Dombos csapata is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..