home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
A Széchenyi István Általános Iskola akkreditált kiváló Tehetségpont lett
Fehér Márta
2018.04.10.
LXXIII. évf. 15. szám
A Széchenyi István Általános Iskola akkreditált kiváló Tehetségpont lett

A kiváló Tehetségpontoknak járó, az akkreditáció eredményét igazoló tanúsítványt 2018. március 24-én vette át a Széchenyi István Általános Iskola Budapesten, a IX. Kárpát-medencei Tehetségnapon.

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács és a Matehetsz (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége) hagyományos éves díjátadó ünnepségén  ünnepélyes keretek között magyarországi és határon túli tehetségsegítő intézmények vehették át a tehetségpont akkreditációt igazoló táblát. Ezzel az akkreditációval a szabadkai Széchenyi István Általános Iskola a magyarországi Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének tagja lett, mely Szervezet már az Európai Tehetségsegítő Hálózat tagja.

Szakértői megfigyelés alapján értékelték az iskola tanárainak a tehetséges tanulók felfedezésére és fejlesztésére irányuló tevékenységét az elmúlt három év folyamán. Kiemelt figyelmet érdemelnek a versenyeken szerzett eredmények, emellett a tanításon kívüli tevékenységek, az iskola pedagógusainak továbbképzése, ugyanis a szakmai felkészültség elengedhetetlen a tehetséges tanulók fejlesztésében és motiválásában egyaránt. Emellett kiemelten fontos a szülők és a helyi szervezetek bekapcsolása az iskolai tevékenységekbe.

A többéves tudománynépszerűsítő projektumok és számos oktatási intézménnyel való együttműködés mellet, a szabadkai Széchenyi István Általános Iskola Partneriskola a német nyelv oktatásában, továbbá a Magyar Tannyelvű Tanítóképzőkar gyakorló iskolájaként és  a Szerbia Oktatási- Tudományos és Technológiai Fejlesztési Minisztérium projektjében vállalkozói iskolaként is jelen van.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..