home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A Szabadkai Zsinagóga Alapítvány ünnepi köszöntője
2022.04.15.
LXXVII. évf. 15. szám
A Szabadkai Zsinagóga Alapítvány ünnepi köszöntője

Niszán hava a szabadság hónapja, Peszah ünnepe a szabadság nyolc napja. A zsidóság csodás menekülése Egyiptomból a szabadságba, a ma emberének is reményt adhat. Az Örökkévaló szeretete átfogja a földet, kegyelme szebbé teszi a világot, egyszer tehát véget kell érniük a szenvedéseknek, legyen szó járványról vagy háborúról.

Ha hiszünk, az időnként lankadni látszó erőt megújítja az élet igenlése. Hagyjuk hát, hogy megérintsen bennünket a peszachi varázs, a szabadság és a hagyomány reménye!

Akár Peszachot, akár Húsvétot ünnepelnek, legyenek szépségesek az elkövetkező napok mindazok számára, akik e sorokat olvassák!

Hag Peszah Szameah!

Szívélyes üdvözlettel

Dr. Pásztor Bálint

a Szabadkai Zsinagóga Alapítvány Igazgatóbizottságának elnöke

és 

Illés Hajnalka

a Szabadkai Zsinagóga Alapítvány koordinátora

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..