home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A Szabadkai Vendéglátók Egyesületének közleménye
2021.04.09.
LXXVI. évf. 14. szám
A Szabadkai Vendéglátók Egyesületének közleménye

A Szabadkai Vendéglátók Egyesületének ma volt a negyedik találkozója, melynek során Veljko Ostrogonac ismertette velünk a Szabadka Várossal kötött megállapodás részleteit, majd ezt követően egyhangúan elfogadtuk az abban foglaltakat. Itt szeretném kiemelni, hogy küldöttségünk egy hete megbeszéléseket folytatott a városvezetéssel. Késedelem nélkül fogadott minket Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, Kern Imre, Szabadka alpolgármestere, valamint Pásztor Bálint  Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke. Hosszas tárgyalás után megszületett egy olyan döntés, amely mindkét érintett fél számára megfelelő volt. A városvezetés készségesen segített, belátták, mindannyiunk érdeke, hogy Szabadka gazdasága töretlenül tudjon fejlődni, ehhez pedig a vendéglátói szektor munkája is elengedhetetlen. 

További igényeinket a tartomány és a köztársaság felé is továbbítottuk. Pásztor Bálint, mint köztársasági parlamenti képviselő, a Vajdasági Magyar Szövetség szerbiai parlamenti frakcióvezetője ígéretet tett, hogy minden tőle telhetőt megtesz az ügy érdekében. 

A most megszületett döntés többek között magában foglalja azt, hogy az összes vendéglátó ipari egység kerthelyiségének bérleti díját a város elengedi márciustól júniusig, ezen felül pedig júniustól szeptemberig pedig 50%-os díjat számítanak fel. A községi üzlethelyiségek bérleti díja megfeleződött márciustól szeptemberig. Szeptemberben újra tárgyalásakt fogunk kezdeményezni abban az esetben, ha a pandémiás helyzet azt megköveteli. 

Szeretném megemlíteni, hogy egyesületünk közel 100 tagot számlál, ami nagyjából 3000 munkavállalót ölel fel. A jelenlegi korlátozások keretein belül a városvezetés megtette mindent, ami tőle elvárható, azonban az éjjeli bárok, lakodalmas termek helyzetét ez nem oldotta meg. Az éjszakai bárok, valamint a lakodalmas termek sorsa még messze nincs rendezve. Ők 13 hónapja nem dolgoznak, a fokozatos újranyitása őket nem érintette, mai napig tisztázatlan kérdés, hogy mikor és milyen feltételek mellett kezdhetik el újra a munkát. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a szabadkai közvállalatok lehetővé tették közüzemi számláik részletfizetését, amit itt szeretnénk megköszönni nekik, azonban sajnos ez számukra az agónia elodázását jelenti csak. Számukra csak a konkrét anyagi támogatás jelentene segítséget. 

Véleményünk szerint alapvető jogainkat súlyosan sértik a korlátozások, mivel azok visszafordíthatatlan károkat okoznak, arról nem is beszélve, hogy a munkához való jogunktól is megfosztanak. Gondolnunk kell a munkavállalóinkra, nem mondhatunk fel nekik a pandémia miatt, nem taszíthatjuk őket a bizonytalanba, azonban hosszútávon az sem megoldás, hogy saját zsebből finanszírozunk mindent. Természetesen mi is tisztában vagyunk azzal, hogy a védelmi intézkedések a mi érdekeinket szolgáljak, viszont be kéne látni: kisebb esély van arra, hogy egy kávézóban 1,5-2 méter távolságra ülve egymástól elkapjuk a vírust, mint egy adott élelmiszerüzletben a sorban várakozva, ahol egy váratlan pillanatban a bevásárlókocsit is a lábunknak tolják, ahol bár elméletileg vannak védelmi intézkedések, a gyakorlat mégsem ezt mutatja. 

Végezetül szeretnénk újra megköszönni Szabadka Város vezetésének az együttműködést és a megértést!

Tisztelettel, 

Vicai Olivér,alapitò tag,felügyelő bizottsàg tagja. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..