home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A Sólyom első éve
2023.03.20.
LXXVIII. évf. 11. szám
A Sólyom első éve

Egy éve közlekedik a Soko, vagyis a Sólyom nevű gyorsvonat Belgrád és Újvidék között. Az évfordulóról a hétvégén Újvidéken emlékeztek meg.


Fotó: Tanjug

2022. március 19-én Aleksandar Vučić szerb elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök közösen vettek részt a Solyóm első útján Belgrád és Újvidék között. A gyorsvonat az elmúlt egy évben mintegy 20 ezer indulást jegyzett, illetve közel 3 millió ember utazott a vonattal.

Az évfordulón Ana Brnabić, szerb miniszterelnök, Goran Vesić, szerb közlekedési miniszter és Csen Bo, Kína belgrádi nagykövete gyorsvonattal utazott Belgrádból Újvidékre. Az újvidéki vasútállomáson Milan Đurić, Újvidék polgármestere, Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke és Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke várta be őket.

A teljes gyorsvasút kiépítése után várhatóan három óra alatt el lehet majd eljutni Belgrádból Budapestre.

A szerb közlekedési miniszter szerint 2024 végére elkészül az Újvidék és Szabadka közötti 108 kilométer hosszú gyorsvasúti összeköttetés, négy év múlva pedig Belgrád és Niš között is utazhatnak a lakosok gyorsvonattal.

Forrás: Pannon RTV, Vajdaság Ma

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..