home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A Pfizer már teszteli a szájon át szedhető gyógyszert koronavírus ellen
2021.03.24.
LXXVI. évf. 12. szám
A Pfizer már teszteli a szájon át szedhető gyógyszert koronavírus ellen

A szert a fertőzés első tüneteinek megjelenésekor lehetne adni a betegeknek - közölte kedden az amerikai gyógyszeripari vállalat.

A gyógyszerjelölt szer laboratóriumi kísérletekben meggyőző hatékonyságot mutatott a Covid-19 betegséget okozó új típusú koronavírus ellen. A gyógyszerjelölt egy fehérjebontó enzimgátló, amely megakadályozza a vírus szaporodását a sejtekben. A vállalat tanulmányoz egy intravénásan adható vírusellenes gyógyszerjelöltet is a klinikai próbák korai szakaszában kórházban kezelteken is. Együtt a két - szájon át szedhető és intravénás - jelöltnek megvan a potenciálja arra, hogy egymáshoz illesztett kezelést eredményezzen, amely kiegészíti az oltást, ha a betegség felüti a fejét - mondta Mikael Dolsten, a Pfizer tudományos vezetője.

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..