home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A Petőfi-szobornál emlékeztek a muzslyai Emmausz Kollégium diákjai
Kónya-Kovács Ottília
2022.03.16.
LXXVII. évf. 11. szám
A Petőfi-szobornál emlékeztek a muzslyai Emmausz Kollégium diákjai

Himnusz, szavalat, történelmi visszapillantás, koszorúzás, Kossuth-nóta. Címszavakban így lehetne jellemezni a fiúkollégium diákjainak március 15-ei ünnepségét. Estefelé átvonultak a Petőfi-szoborhoz, és alkalmi műsort adtak elő.

Először együtt elénekelték a himnuszt, majd két kollégista jóvoltából az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek, történelmi áttekintéssel és alkalmi szavalattal.

A kegyelet virágait is elhelyezték a Petőfi-szobornál, és egy Kossuth-nótát is elénekeltek.

A fiatalok jó néhány napja foglalkoztak az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tematikájával, megnézték a Föltámadott a tenger című filmet, mely után megosztották egymással a gondolataikat arról, hogy a magyarságunk, illetve a hitünk mennyire fontos a megmaradásunk érdekében.

Fényképezte: Kónya-Kovács Otília

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..