home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
A Pece-partól jöttem
MTVA
2020.03.30.
LXXV. évf. 13. szám
A Pece-partól jöttem

Regényes önéletrajz színészi érzületekkel

Felolvasás-sorozat Varga Vilmos erdélyi színművész azonos című könyvéből az esti Rádiószínház műsorán.

„A mi Kiss Színházunk mindvégig megpróbálta a SZÍNHÁZ eredendő feladatait teljesíteni azzal, hogy míves szót és gondolatot vitt a magyar ajkú közönség körébe, főleg szórvány vidékeken, nemcsak Erdélyben, de Európa-szerte.” (Varga Vilmos: A Pece-partról jöttem)

Hogy a határon túl élők megmaradhassanak az anyanyelvi kultúra és a magyar nemzet részeként, abban elvitathatatlan szerepet töltöttek és töltenek be mai is be a határon túli magyar színházak.  Az erdélyi színművész visszaemlékezéseiből készült sorozat élményekben gazdag életről tesz tanúbizonyságot, melyben megjelenik a szerző által bemutatott évtizedek árnyoldala, a megcsorbult igazságérzet is. 

A felolvasás-sorozatot Nemcsák Károly színművész értő felolvasásában hallgathatják meg.


A sorozat április 6. és 10. között, 22.30-tól hallható a Kossuth rádión.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..