home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
A Palicsi Állatkert hivatalos közleménye a kis oroszlán állapotáról
2023.10.03.
LXXVIII. évf. 39. szám
A Palicsi Állatkert hivatalos közleménye a kis oroszlán állapotáról

Tíz nappal azután, hogy a csantavéri úton talált kis oroszlán, aki a Kiki nevet kapta, a palicsi állatkert menhelyére került, újabb közleményt adott ki az intézmény. Mint írják, sajnos nem tudunk jó hírekkel szolgálni. A biokémiai vérvizsgálatok eredményei alapján fennáll a veszély, hogy a kis állatnak a veséi és mája felmondják a szolgálatot. A nemzetközi állatorvosi csoport részéről, kifejezetten a nagymacskák gyógyítására javallott terápiával, kiküszöbölték azoknak a gyógyszereknek az alkalmazását, amelyek még rontottak volna az állapotán.

Kiki elkezdett maga enni és inni, és javulni látszott az állapota, azonban egyes szervei kezdték felmondani a működést, és az általános állapota nagyon rossz. Maga az a tény, hogy olyan korban van, amikor játszania, mozognia kellene, még inkább stresszeli a kis állatot. Ha jobban is lesz, biztosan körülményes lesz a felépülése, mert nehéz biztosítani számára a kellő nyugalmat – olvashatjuk a közleményben.

A szakemberek azt is hangsúlyozzák, mindenkinek tudomásul kellene vennie, hogy az ilyen állatok nem tarthatók házi kedvencként. Nagyon önző és felelőtlen az a személy, aki azt hiszi, hogy pár hónap szórakozás egy kis vadállattal megéri azt a fájdalmat, amit az oroszlánkölyöknek most el kell viselnie. Ezért felkérnek mindenkit, hogy ne vásároljanak egzotikus állatokat és jelentsék, ha tudnak olyan személyekről, akik ilyen állatokat tartanak otthon, illetve a kereskedelmükkel foglalkoznak.

Nagyon reméljük, hogy a kis oroszlánt sikerül meggyógyítani mindazok a kínok után, amelyeket olyan emberek között szenvedett el, akik itt élnek közöttünk – fejeződik be a Palicsi Állatkert közleménye.

Fotó: Palicsi Állatkert Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..