home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A Népművészet Ifjú Mestere
Csermák Zoltán
2020.03.18.
LXXV. évf. 12. szám
A Népművészet Ifjú Mestere

Pályázati tájékoztató

A népművészeti alkotó- és előadóművészek április 1-jéig pályázhatnak a Népművészet Ifjú Mestere díjra. A Hagyományok Háza a pályamunkákat az egész Kárpát-medencéből és a diaszpórából várja. Az elismeréseket augusztus 20-a alkalmából adják át.

A kultúráért felelős miniszter az emberi erőforrások minisztere által adományozható elismerésekről szóló 26/2016. (IX. 8.) EMMI rendelet alapján Népművészet Ifjú Mestere díjat adományoz. A nagy múltú kitüntetés az egyes népművészeti ágakban kiemelkedő alkotó-, vagy előadóművészeti teljesítmény elismerésére a 15 és 35 év közötti népművészeti alkotó- és előadóművészek részére adományozható. 2020-ban öt díjat adnak ki, a díjazottak oklevélben és pénzjutalomban részesülnek. A díjjal járó pénzjutalom mértéke az illetményalap tizenkétszeresének megfelelő összeg.

A díjra szakmai önéletrajzzal, egy minimum tíz, maximum harminc oldalas dolgozattal, valamint előadóművészek esetében színpadi bemutatóval, tárgyalkotók esetében tárgyak, tárgyegyüttes bemutatásával lehet pályázni az egész Kárpát-medencéből és a magyar diaszpórából.

A Népművészet Ifjú Mestere címet 50 éve adták át először, az elismerés célja a fiatalok népművészeti előadói, tudományos és alkotó tevékenységének, a magyar nemzeti és a magyarországi nemzetiségi hagyományok ápolásának, továbbéltetésének ösztönzése volt.
Az elismeréseket az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, a hagyományok Háza felterjesztése alapján, augusztus 20-a alkalmából adja át.

Pályázni a Hagyományok Háza honlapján keresztül lehet több kategóriában.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..