home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
A NATO a párbeszéd folytatását szorgalmazza
2023.07.12.
LXXVIII. évf. 28. szám
A NATO a párbeszéd folytatását szorgalmazza

Az Észak-atlanti Szövetség a Belgrád és Priština közötti párbeszéd folytatását támogatja, és felszólította mindkét felet, hogy sürgősen csillapítsák a helyzetet, és konstruktívan vegyenek részt a brüsszeli és az ohridi megállapodások végrehajtásában – áll a kétnapos vilniusi NATO-csúcstalálkozó első napján kiadott közleményben. A KFOR továbbra is biztosítja a biztonságos környezetet és a szabad mozgást Koszovóban az ENSZ Biztonsági Tanácsának 1244. számú határozatával összhangban.

A prištinai kormány bejelentette, hajlandó hozzájárulni az észak-koszovói helyzet enyhítéséhez. Az önkormányzati épületekben és azok környékén 25 százalékkal csökkentené a rendőri jelenlétet. A koszovói kormány azt is megerősítette, hogy nyár végén támogatni fogja az előrehozott választások megtartását négy északi településen: Severna Mitrovicán, Zvečanban, Leposavićon és Zubin Potokon.

Forrás: Szerbiai RTV, Pannon RTV

Fotó: Tanjug/AP

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..