home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
A Most vagy soha! Palicson
2024.03.13.
LXXIX. évf. 11. szám
A Most vagy soha! Palicson

A palicsi Vigadóban tartják meg a Most vagy soha! című film vajdasági bemutatóját március 21-én 18 órától. Rákay Philip, a film forgatókönyvírója is jelen lesz a premieren.

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Facebookon beszámolt arról, hogy a VMSZ és a Vándormozi Palicsra hozza a lenyűgöző alkotást.

A Petőfi-film megtekintésére a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni március 20-án 15 óráig, a 024/553-801-es telefonszámon (8 és 15 óra között) vagy az office@vmsz.org.rs e-mail-címen lehet. 

A magyar történelmi kalandfilm az 1848. március 15-ei forradalom történetét dolgozza fel. Az alkotásban a márciusi ifjaké a főszerep. A mozifilm központi személye az ambiciózus Petőfi Sándor. A költő a Nemzeti dallal, a szabadságharc kiemelkedő alkotásával elindítja a magyar forradalmat. Az osztrák elnyomók egy kémet kérnek fel, hogy állítsa meg a felkelést.

Petőfi Sándort Berettyán Nándor alakítja, Jókai Mórt Koltai Balázs játssza, Farkasch bőrébe Horváth Lajos Ottó bújt, Szendrey Júlia szerepében Mosolygó Sárát láthatjuk.

A film az eddigi legdrágább magyar mozi. A forgatás 2022 nyarán kezdődött.

Az alkotást egyebek között Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeumnál, a Budai Várban és az Andrássy úton, emellett Sopronban, Komáromban és Esztergomban is forgatták. Egy díszletvárost is létrehoztak, ahol elkészítették a Pilvax kávéházat, Landerer nyomdáját, egy vásárteret, sikátorokat és utcákat, illetve a városon áthaladó Dunát is.

Akit érdekel, Magyarországon a Cinema City mozijaiban nézheti meg a filmet március 15-én, pénteken — a nemzeti ünnep alkalmából egyedi időpontban, 18 óra 48 perces kezdettel.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..