home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A Mézga család újra beköltözik az otthonunkba
MTVA
2023.03.31.
LXXVIII. évf. 13. szám
A Mézga család újra beköltözik az otthonunkba

Néha légy bolond, egy kicsikét… – csendül fel április 2-ától délutánonként Romhányi József jól ismert strófája a főcímdalban, és sokunk számára egyértelmű, hogy így csakis a Mézga család kezdődhet. A digitálisan felújított, jelképpé vált mesesorozatot az M5 újra műsorára tűzi.

A legendás karakterek Mézga Géza, Paula, Kriszta lányuk és a nyughatatlan legkisebb gyerek, Aladár története kiegészítve Máris szomszéddal és Blökivel, ismét beköltözik az otthonokba, hogy felelevenítse milyen is egy bolondos család élete.


Mézga Géza, Mézga Gézáné Rezovits Paula, Mézga Kriszta és Mézga Aladár A Mézga család különös kalandjai rajzfilmsorozat Autótortúra című harmadik részének egyik jelenetében (Fotó: MTV)

A Mézga család az egyik legnépszerűbb magyar televíziós rajzfilmsorozat volt megjelenésekor, ráadásul nemcsak hazánkban, Németországban, Bulgáriában, Olaszországban, Franciaországban, Csehországban, és Szlovákiában is nagy sikerrel sugározták.

Mézgáék mindig rendkívül különös kalandokba keverednek az Aladár által felfedezett „távoli” rokonnak, MZ/X-nek és az általa küldött jövőbeli tárgyaknak köszönhetően.

Az Üzenet a jövőből – A Mézga család különös kalandjai 13 története szerint Mézga Gézának és Aladárnak sikerül felvennie a kapcsolatot 30. századi leszármazottjukkal, akivel újmagyar nyelven lehet szót érteni. Az ő különleges küldeményei eleinte jó megoldásnak tűnnek egy problémára, később azonban visszájukra fordulnak és csak Aladár találékonyságán múlik, hogy elkerüljék a nagyobb veszedelmet. Nem csoda, hogy a családanya elég gyakran emlegeti Hufnágel Pisti nevét.


Blöki, a Mézga család kutyája, valamint Mézga Aladár, Mézga Kriszta és Mézga Gézáné Rezovits Paula A Mézga család különös kalandjai rajzfilmsorozat Memumo című negyedik részének egyik jelenetében (Fotó: MTV)

Az első négy részt 1968-ban mutatták be a Magyar Televízióban, de pénzhiány miatt a gyártás félbeszakadt. Abban az évben Georges de la Grandière francia producer pótolta a hiányzó összeget, így 1969-ben elkészülhetett az első széria további 9 része.

A Nepp József–Romhányi József alkotópáros nevével fémjelzett kalandsorozatból három egész évad készült, majd 2005-ben még további két rész. A Mézga családot most újra szívünkbe zárhatjuk hétköznaponként az M5 műsorán, ráadásul digitálisan felújított változatban találkozhatunk három évad szórakoztató történeteivel.

Április 3-án, hétfőtől, minden hétköznap 16:55-től a Mézga család különös kalandjai láthatók az M5 műsorán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..