home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
A Magyar szemmel fotópályázat eredményhirdetése
2023.06.20.
LXXVIII. évf. 24. szám
A Magyar szemmel fotópályázat eredményhirdetése

A Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Magyar szemmel fotó- és rajzpályázatra a Kárpát-medencéből és a diaszpórából közel 2000 alkotás érkezett be. Az idei felhívás középpontjában egyik legszebb magyar szavunk, az anya állt. A pályázatnak három témája volt: Anyaföld, Anyanyelv és Anyaszív. A 14. életévüket betöltő pályázók fotókkal, a 14 év alatti gyermekek pedig az Anyaszív kategóriában rajzokkal jelentkezhettek.

A június 20-án közétett eredményhirdetés alapján a díjazottak között vannak vajdasági pályázók is. Dobricski Réka Anyanyelv témában, Srdić Igor pedig Anyaszív témában ért el helyezést – mindketten magyarkanizsaiak.

A közönségszavazatok alapján a legjobb 30 fotó bekerült a szabadkai Tamási István és a gombosi Bálint Német Eszter fotója is.

A nyertes pályamunkákat a Külhoni Magyarok honlapon tekinthetik meg az érdeklődők: https://www.kulhonimagyarok.hu/fotopalyazat-magyar.../

A Magyar szemmel pályázat több mint 40 fotója kiállításra kerül Budapesten, a Vártkert Bazár északi Panoráma teraszán. A tárlatot június 21-e és július 2-a között tekintheti meg a nagyközönség.

Forrás: Külhoni Magyarok Facebook-oldal (https://www.facebook.com/kulhonma)


Fotó: Dobricski Réka


Fotó: Srdić Igor 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..