home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A Magyar Összefogás a Szármafesztiválon
Tóth Tibor
2022.10.29.
LXXVII. évf. 43. szám
A Magyar Összefogás a Szármafesztiválon

Topolyán 9. alkalommal tartottak Szármafesztivált, melyen idén 107 csapat és több ezer ember vett részt. A Magyar Összefogás bográcsában is rotyogott a káposztába tekert finomság.

–Számos olyan közösségépítő rendezvény van, ahol az emberekkel közvetlenül lehet találkozni és beszélgetni. Ezért tartottuk fontosnak, hogy a Magyar Összefogás jelöltjei és csapata részt vegyen a mai eseményen. Topolyán rengeteg energiát és erőt fektettünk abba, hogy olyan közösségépítő rendezvényeket szervezzünk, melyek mindenkihez szólnak. A Szármafesztivál is egy ilyen rendezvény, amely mögé az önkormányzat, a helyi közösség és mindenki más beállt és a fesztivál rendkívül sikeres eseménnyé nőtte ki magát. Szeretnénk magunkat megmutatni itt is, találkozni az emberekkel, beszélgetni a hétköznapi gondokról, problémákról. A polgárok egy ilyen rendezvényen még inkább megnyílnak, és mindennapi életünkről még közvetlenebbül tudunk velük beszélgetni.

Szeretnénk, ha a polgárok november 13-án megerősítenék a Magyar Összefogás listáját. A Magyar Nemzeti Tanács az elmúlt időszakban rengeteget tett ezért a közösségért. Azt gondolom, hogy a vajdasági magyar kulturális autonómia fontos a vajdasági magyarok számára, fontos a magyar nyelvű oktatás, a magyar nyelvű tájékoztatás, a magyar nyelvű írás és nyelvhasználat, a magyar kultúra. Abban bízom, hogy november 13-án sokan elmennek szavazni és megerősítik a Magyar Összefogás listáját.

Egy programfüzettel keressük fel a választópolgárokat, amit minden háztartásba szeretnénk eljuttatni. Igazából ez egy beszámoló az elmúlt négyéves tevékenységről, de további terveinket is tartalmazza. Minden egyes választási esemény alkalmával a Vajdasági Magyar Szövetség is így jár el, tehát folyamatosan elszámolunk azzal, amit tettünk és elmondjuk, mit szeretnénk tenni a jövőben. Vannak egyéb kampányrendezvényeink, fórumaink, november 10-éig folyamatosan a terepen leszünk. Abban bízunk, hogy mindenki számára fontos a vajdasági magyar autonómia és a polgárok november 13-án elmennek és szavazni fognak – mondta Fremond Árpád, a Magyar Összefogás listavezetője.

Az eseményről bővebben szerdai számunkban olvashatnak.

Fotók: Tóth Tibor és Szalai Attila

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..