home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A Liptói-medencét és az Alacsony-Tátra északi ormait járja a Hazajáró csapata
MTVA
2021.01.30.
LXXVI. évf. 4. szám
A Liptói-medencét és az Alacsony-Tátra északi ormait járja a Hazajáró csapata

A Liptói-medencét övező hegységek közül az Alacsony-Tátra nőtt a legnagyobbra a Magas-Tátra árnyékában.

A 80 km hosszú, nyugat-kelet irányú hegyvonulat kristályos kőzetek alkotta gerincét korábban már bejártuk. Előző utunk során sokat tekintgettünk észak felé, ahol a Liptóba induló völgyek mélyen bevágódtak a hegységet övező mészkőköpenybe és csábítóan csalogattak a mellékgerincekből kinövő mészkőszirtek. Most engedünk a csábításnak, és hegyvidéki kalandozásra indulunk a Liptói-medencét övező hegyekbe, hogy nyomába eredjünk a pompás karsztjelenségeknek és meglátogassuk egy-két hegycsoport legmagasabb csúcsát. A túrák fáradalmait a laziszkói Hazajáró ponton pihenjük ki, és ha már leereszkedtünk a Liptói-medencébe, számba vesszük a gótikus és barokk emlékeket is.

Adás: M5 – február 6.  (szombat) 18.15

Ismétlés: M5 – február 7.  (vasárnap) 05.00

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..