home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A Köztársasági Választási Bizottság kiosztotta a mandátumokat
2024.01.23.
LXXIX. évf. 3. szám
A Köztársasági Választási Bizottság kiosztotta a mandátumokat

A Köztársasági Választási Bizottság kiosztotta a Szerbiai Parlament következő összetétele képviselőinek a mandátumokat. A határozatot szavazattöbbséggel fogadták el.

A 250 mandátumból az Aleksandar Vučić – Szerbia nem állhat meg lista 129 mandátumot szerzett, a Szerbia az erőszak ellen koalíció 65-öt, az Ivica Dačić – Szerbia kormányfője lista 18-at, a Remény Szerbiának és a Mi, a nép hangja koalíció listája 13-13-at. Az VMSZ-nek 6, az Egyesültek az igazságért Usame Zukorlić és a Tomislav Žigmanov listáknak 2-2, az SDA Suljeman Ugljanin – Az albánok politikai harca folytatódik Šaip Kamber és az Orosz Párt - Slobodan Nikolić listának 1-1 mandátuma van.

A hírek szerint február elsejétől számítani kell a köztársasági parlament alakuló ülésére.

Forrás: Szerbiai RTV, Pannon RTV

Fotó: archiv/parlament.gov.rs

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..