home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
A Kasza Tibi-jelenség
Zvekán Péter
2020.07.17.
LXXV. évf. 28. szám
A Kasza Tibi-jelenség

Kasza Tibi Magyarország egyik legismertebb alakja, ez tény. Előbb a Crystallal nyomult, és szerzett országos ismertséget, ezután következett a szólókarrier, majd szünet, majd a Facebook, fotózás, majd ismét a szólókarrier. A Facebookot azért érdemes említeni, mert hazájában ő használja ezt a felületet szinte a legjobban, amiért még díjat is kapott, sőt sokan azt állítják, hogy az oldala több mint 1 milliárd forintot ér.

Az utóbbi időben ismét a dalai miatt került a középpontba. Egyik ilyen száma a Bőrömön hordozlak téged, melyet Opitz Barbival közösen vett fel. A trackhez készült klip az USA-ban forgott, és nem tudom, hogy emiatt-e, de a magyar szöveget Tibi ebben az esetben elég erős amerikai akcentussal énekli. Mondjuk, ez vicces, de ettől függetlenül ez egy sikeres dal lett.

 

 

Ezt követte a Belőled csak egy van, mely véleményem szerint egy kicsit gyengébbre sikeredett, de még ez is megállta a helyét. Számomra a legfurább szám egyúttal a legújabb is, melyet Dér Henivel készített el. A címe Ez annyira te. Tisztában vagyok vele, hogy a YouTube-nézettsége már átlépte az 5 milliós határt, de én egyszerűen nem tudok ezzel a szerzeménnyel mit kezdeni. A szöveg… Aktuális? Talán igen. Egy cikkben azt olvastam róla, hogy az Ez annyira te arról szól, hogy az énekesek egymás fejéhez vágják a párkapcsolatok 90 százalékára jellemző problémákat, mint például a férfiak rövid ideig tartó szexuális teljesítménye vagy a nők hosszú ideig tartó készülődése, majd kijelentik, hogy nincs hozzájuk hasonló páros a föld kerekén. Lehet, hogy viccesnek szánták az egészet, nem tudom eldönteni. Ahogyan azt sem, indokolt-e, hogy Tibi és Heni rappeljen benne. Igazából a rap egy elég nehéz műfaj, melyet sokan profi szinten művelnek, de ők sajnos nem. Félreértés ne essék, Kasza Tibi éneklése egészen kiemelkedő, ez nem kétséges, csak a rappel van egy kis gondom.

 

 

A dalhoz egyébként egy klip is készült, melyben az előadókon egyértelműen látszik, hogy jól érezték magukat. Nagy volt a közösségi platformokon a hype, hogy nem fogjátok elhinni, ki jelenik meg majd a videó végén… Akik követik — mint én is —, kíváncsian vártuk, hogy mi lesz a meglepetés, hát kiderült. Egy tetőn táncolva megjelenik Tibi és Heni párja. Erre mifelénk egy olyan reakciót tudok erre írni, hogy: ajde… Ez megint egy olyan dolog, hogy oké, végül is Kasza Tibi keményen nyomja a reklámot a párjának, Mankernek, ami megint csak rendben van. Belegondolva, nem is teljesen értem, mivel foglalkozik a hölgy, de az biztos, hogy róla kizárólag Tibi felületein hallottam.

Aztán azon is gondolkoztam, hogy talán tudatosan csinálták ezt az egészet. Végül is jómagam is elkezdtem agyalni ezen az új dalon, így írok is róla, és gondolom, ezzel sokan mások is így vannak. Szerintem úgy igazságos, hogy akit érdekel, az kattintson rá, hallgassa meg, nézze meg a klipet, és döntse el, hogy bejön-e neki, vagy sem. Mellékesen jegyzem meg, hogy Kasza Tibi az utóbbi időben rendesen kipattintotta magát, ami a legújabb klipben is látszik — ezért jár a kalapemelés!


Kép: cdn.nwmgroups.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..