home 2023. március 28., Gedeon napja
A Híd folyóirat vizuális arculata megújult
Hét Nap Online
2020.05.05.
LXXV. évf. 18. szám
A Híd folyóirat vizuális arculata megújult

Új dizájnunk tervezője Kabách Edina, műszaki kivitelezője pedig Losoncz-Kelemen Emese. A rendkívüli helyzetre való tekintettel lapunk idei első, színházközpontú dupla száma ingyenesen elérhető a Forum Könyvkiadó weboldalán.

Januári–februári számunkban elolvashatják az Újvidéki Színházban megtartott XIX. Vajdasági Magyar Drámaíró Versenyen készült szövegeket Szögi Csaba, Pressburger Csaba és Patócs László tollából, valamint a vajdasági magyar diákszínjátszók rendezőjeként is ismert Drubina Orsolya drámarészletét. Szeles Réka Varga Tamás tavaly megjelent, debütáló drámakötetét, A levest vette górcső alá recenziójában. A megalapításának huszonötödik évfordulóját tavaly ünneplő, szabadkai Kosztolányi Dezső Színház meghatározó alakjai, Kovács Frigyes, Urbán András és Döbrei Dénes Góli Kornélia dramaturgnak adtak interjút arról, hogy a KDSZ a Ristić-éra után miként vált a régió meghatározó alternatív színházi műhelyévé. A Hídban olvashatók továbbá Pressburger Csaba és Berényi Emőke villámkritikái a KDSZ által szervezett Desiré Central Station Nemzetközi Színházi Fesztivál egyes előadásairól is, sőt a szám illusztrációs anyaga lényegében egy válogatás Molnár Edvárd fesztiváli fotóiból. A topolyai múzeum Volt egyszer egy színház… című tárlatának Virág Gábor által jegyzett megnyitószövegéből kiderül, mennyire lepődtek meg az angol gentlemanek, hogy Vajdaságban a farmerek Shakespeare-t játszanak. Szász Csongor filmtörténeti tanulmányában a vajdasági magyar szociografikus film fénykoráról értekezik, elsősorban Vicsek Károly és Siflis Zoltán munkásságát tárgyalva.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Folyóirat-figyelő rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..