home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A Hét Nap Szegeden
KISIMRE Ferenc
2021.09.08.
LXXVI. évf. 36. szám
A Hét Nap Szegeden

A szegedi Ünnepi Könyvhét rendezvényei keretében mindenképpen egyik kimagasló helyet foglalta el az a kedd esti bemutatkozás, amelyet a Somogyi-könyvtár nagy olvasótermében láthattak az érdeklődők.

Szabadka (Szeged testvérvárosa) ismert hetilapja, a 75 éves Hét Nap szerkesztősége volt a vendége a könyvtár és a VMDK szegedi tagozata közhasznú művelődési egyesületének. A Hét Nap, amely idén vehette át a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjat, a Somogyi-könyvtár nagy olvasótermében szerkesztőségének munkatársai által adott ízelítőt szerteágazó tájékoztatási tevékenységéről, és magával hozta, bemutatta három saját kiadványát is. 


Sikaláné Sánta Ildikó, a Somogyi-könyvtár igazgatója üdvözölte a szabadkai vendégeket és a közönséget


Kisimre Ferenc, a szegedi közhasznú művelődési egyesület elnökhelyettese is köszöntötte az egybegyűlteket


Tóth Lívia, a lap főszerkesztője beszélt a közelmúltban kiérdemelt elismerés jelentőségéről, az elmúlt 75 év történetéről és a szerkesztőség munkájáról

A közönség nagy figyelemmel hallgatta a szabadkai vendégek által elmondottakat


Az érdeklődők között nemcsak a szegediek, hanem távolabbról érkező vendégek is helyet foglaltak


A széksorokban felfedezhettük a szegedi Somogyi-könyvtár Íróklubjának tagjait is


A beszélgetés során megtudtuk, hogy a jubileumot ünneplő szerkesztőségnek milyen további komoly tervei vannak a könyvkiadás terén is


Az est végén a vendégek és a szervezők a további szoros együttműködés lehetőségéről is szót ejtettek


A szabadkaiak magukkal hozták Perisity Irma Sorsok, emberek című novelláskötetét, Fehér Márta Vajdaság, én így szeretlek című interjúkötetét és az Úton-itthon, Tóth Lívia szerkesztésében megjelent könyvet is


Egy kis eszmecsere az előadás végén


További eszmecsere...


Közös felvétel a szervezőkről és a szereplőkről. Balról jobbra: Szalai Attila karikaturista-fotóriporter, Lajkó Ágnes példányszámfelelős, Kisimre Ferenc, az est moderátora, Tóth Lívia, a Hét Nap főszerkesztője, Kartali Róbert főszerkesztő-helyettes, Pusztai Virág, egyesületünk titkára és Nagy Abonyi Attila az egyesület elnöke (Fotók: Kisimre Ferenc Facebook-oldala)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..