home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A Hely különkiadása a bécsi Pázmáneumból vasárnap délután a Kossuth Rádió műsorán
MTVA
2022.05.26.
LXXVII. évf. 21. szám
A Hely különkiadása a bécsi Pázmáneumból vasárnap délután a Kossuth Rádió műsorán

Jövőre lesz 400 éves a Pázmány Péter által alapított bécsi Pázmáneum, amelyet a bíboros azért hozott létre, hogy a töröktől megtépázott, elszegényedett Magyarországról tanulni mehessenek oda azok a papnövendékek, akik később a papság új elitjét képezhetik. Még arra is figyelt, hogy milyen színű legyen a növendékek reverendája, mert ez is vonzerőt jelentett.

A műsor bejárja a házat, és a hallgatók megismerhetik az intézmény - annak folyosóihoz hasonlatos - „kacskaringós” történetét. A Pázmáneumot ugyanis próbálták eladni, felszámolni, de valahogy mindig túlélte a nehéz időket is. A Hely különkiadásában megismerhetik a Mindszenty-emlékszobát is, hiszen a bíboros-érsek itt töltötte utolsó éveit.

Pünkösd vasárnap tartsanak a Kossuth Rádió műsorával egy olyan bécsi helyre, amely máig az esztergomi érsek territóriuma.

Vendéglátó: Varga János atya rektor. A műsor szerkesztője Vágner Mária, műsorvezetője Farkas Erika.

Adás: Kossuth Rádió 2022.06.05. (vasárnap); 15:32-től 16 órái

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..