home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A Hely: Kruja (Albánia)
MTVA
2019.12.14.
LXXIV. évf. 50. szám
A Hely: Kruja (Albánia)

Szkander bég és a Hunyadiak a Kossuth Rádió műsorán!

Albániai útja befejező részében Krujába, Szkander bég fellegvárába látogat A Hely stábja. Ezen az úton vehetnek részt a rádióhallgatók is Vágner Mária szerkesztő és Kiss Bea műsorvezető kalauzolásával.

A helyszín egy hatalmas emlékmúzeum. A hófehér várkastély kicsit csalóka, mert csupán harminchét éves, ám az egységes Albániát megteremtő hadvezér legendás várának maradványai közé épült.

Kiderül, hogyan lett a szultáni udvarba túszként került fiúból nagyreményű török hadvezér, majd az albán nemzeti ellenállás hőse, aki szinte egyedül harcolt sikerrel a Balkánon a törökök ellen, és aki folyamatosan kereste a kapcsolatot Hunyadi Jánossal és Mátyás királlyal.


Adás: Kossuth Rádió, 2019. 12. 17. (kedd), 11.06–11.29

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..