home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A Hazajáró úti célja Queensland
MTVA
2020.01.14.
LXXV. évf. 2. szám
A Hazajáró úti célja Queensland

Ausztrália 2.:  A Hazajáró következő úti célja Queensland — Brisbane és Gold Coast környéke!

A Hazajáró, ha kell, a világ végére is elmegy magyarok után kutatni. Így kötött ki  a csapat a déli félteke ismeretlen földrészén, az ötödik kontinensen, a világ legnagyobb szigetén: Ausztráliában.

Dél-Ausztrália és a sivatagos pusztaság kincsei után a következő adásban az északkeleti vidéket célozzák meg: a Csendes-óceán partvidékének szubtrópusi éghajlatú államát, Queenslandet.

A főváros, Brisbane magyar közösségének megismerése után a Gold Coast aranypartján élő honfitársainkkal találkozva azt tapasztaljuk, hogy a magyar nyelv és kultúra nemcsak megmaradni képes az idegen környezetben, de a többségi nemzetet is  gazdagítja.

Chris Kennedy ausztrál hagyományőrző lova, Chaos nyergében az ausztráliai Gold Coaston 2019. április 23-án hajnalban, két nappal az 1915-ös gallipoli partraszállás évfordulója előtt (MTI/EPA-AAP/Dave Hunt)


Adás:
M5 – Január 25. (szombat) 17:55

Ismétlés:
M5 – január 26. (vasárnap) 05.05
Duna World – január 26. (vasárnap) 19.20

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..