home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
A Fidesz nemmel szavazott az EP-határozatra
2023.10.20.
LXXVIII. évf. 42. szám
A Fidesz nemmel szavazott az EP-határozatra

Az Európai Parlament többségi szavazattal határozatot fogadott el a Szerbia és Koszovó közötti párbeszédben nemrég történt eseményekről. Ez a dokumentum jogilag nem kötelező érvényű, és a benne foglalt javaslatokhoz az EU-tagállamok konszenzusára van szükség.

Az EP dokumentumban meglehetősen kemény hangnemben szólítják fel Belgrádot és Pristinát – a koszovói rendőrség ellen elkövetett, szeptember 24-ei támadással kapcsolatban – a feszültség enyhítésére, valamint arra, hogy állapítsák meg az összes tényt a banjskai esettel kapcsolatban, és mindkét fél térjen vissza a párbeszédhez. Egyebek mellett azt kérik az Európai Bizottságtól és az Európai Tanácstól, hogy hozzon intézkedéseket Szerbia ellen, ha bebizonyosodik, hogy közvetlenül köze volt ezekhez az eseményekhez.


Fotó: Pannon RTV

Deli Andor fideszes EP-képviselő kijelentette, az ilyen határozatok szerinte kontraproduktívak, és nem szolgálják a helyzet enyhítését, vagy a tárgyalások felgyorsítását Belgrád és Pristina között. Emiatt a Fidesz delegációja a határozat ellen szavazott, mert nem értünk egyet az Európai Parlament ezen álláspontjával – hangsúlyozta Deli Andor.

Forrás: Vajdaság Ma

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..