home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A Délvidék tornagyőzelme
Tóth Tibor
2023.06.19.
LXXVIII. évf. 24. szám
A Délvidék tornagyőzelme

A házigazda Délvidék győzelmével ért véget a III. Nemzeti Összetartozás Labdarúgótorna, melynek a topolyai TSC Labdarúgó-akadémia és a TSC Aréna adott otthont. A tornát három évvel ezelőtt a nemzeti összetartozás jegyében írták ki Kövér Lászlónak, a Magyar Országgyűlés házelnökének kezdeményezésére, aki maga is pályára lépett a találkozókon. Az első tornát a székelyföldi Csíkszentdomokoson rendezték, a bajnoki címet pedig Kárpátalja szerezte meg. Az elmúlt évben Budapest töltötte be a házigazda szerepét, a tornagyőztesnek járó serleget pedig a Magyar Országgyűlés csapata emelhette a magasba.


Fotók: FK TSC

A torna első napján az akadémia pályáin a csoportmérkőzéseket rendezték. Az A csoportot Erdély csapata nyerte, a címvédő Magyar Országgyűlés és Felvidék előtt, míg a B csoport legsikeresebb csapatának a házigazda Délvidék bizonyult, megelőzve Kárpátalját és Csángóföldet. A helyosztókat szombaton a TSC Arénában rendezték. Az 5. helyért rendezett mérkőzésen Felvidék együttese gólokban gazdag mérkőzésen 8:2-re legyőzte Csángóföldet. A bronzéremért vívott mérkőzés kiegyenlített küzdelmet hozott, melyen Kárpátalja csapata 2:1 arányban bizonyult jobbnak a tavalyi győztesnél, a Magyar Országgyűlés együttesénél. A döntőben a Zsemberi János által vezetett házigazda délvidékiek egy igazán színvonalas összecsapáson 3:0-s győzelmet arattak Erdély—Székelyföld felett, és első alkalommal szerezték meg a tornagyőzelmet elhozó serleget.
A kétnapos program során a torna résztvevői ellátogattak a szabadkai városházára, ahol dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke fogadta őket, majd a zsinagógát is megtekintették.

A Nemzeti Összetartozás Labdarúgótornát jövőre Felvidéken rendezik.

A torna eredményei, A csoport: Magyar Országgyűlés — Felvidék 0:0, Magyar Országgyűlés — Erdély—Székelyföld 2:4, Felvidék — Erdély—Székelyföld 0:4. B csoport: Kárpátalja—Délvidék 3:3, Kárpátalja—Csángóföld 8:2, Délvidék—Csángóföld 10:2. Helyosztók, az 5. helyért: Felvidék—Csángóföld 8:2. Bronzmérkőzés: Kárpátalja — Magyar Országgyűlés 2:1. Döntő: Délvidék—Székelyföld 3:0.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..