home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A Deep Purple és a Chicago is bekerült a rockhírességek közé
MTI, Beta
2015.12.20.
LXX. évf. 50. szám
A Deep Purple és a Chicago is bekerült a rockhírességek közé

Az NWA kaliforniai rapbanda, a Deep Purple és a Chicago együttes is bekerült a Rock and Roll Hírességeinek Csarnokába. A 2016-os beiktatottak között szerepel a Cheap Trick és Steve Miller is. Az öt új tagot a rajongók, valamint a Rock and Roll Hírességek Csarnoka Alapítvány nyolcszáz szavazója választotta ki.

Az ünnepélyes beiktatásra áprilisban kerül sor New Yorkban — ismertette a BBC News csütörtökön.

A csarnokba olyan zenészeket, együtteseket lehet beiktatni, akiknek vagy amelyeknek első száma vagy albuma legalább 25 éve jelent meg.

Az idei jelöltek között szerepelt Janet Jackson, a Nine Inch Nails és a The Smiths is, a Chic együttes pedig tizedszer várt a sorára, de megint nem került be.


Dr. Dre (balra) és Ice Cub a NWA-ból (Beta/Chris Pizzello/Invision/AP/File)

Az öt rapper alkotta NWA együttest — amelyről Straight Outta Compton címmel film is született idén — negyedszer jelölték, és ezúttal bekerültek a csarnok tagjai közé. A Dr. Dre és Ice Cube irányította banda a nyolcvanas években hozott új színt a zenei életbe. Több mint százmillió albumuk kelt el.


A Deep Purple 1971-ben (Beta/AP Photo/Edwin Reichert, File)

Az 1968-ban Angliában alakult Deep Purple metálbanda harmadjára került be a csarnokba. A szervezők maguk is elismerték, hogy a Deep Purple fájón hiányzott eddig a csarnok névsorából, hiszen a már korábban beiktatott Led Zeppelinnel és Black Sabbath együttessel így már együtt van a „szentháromság”.


James Pankow, Walter Parazaider és Lee Loughnane a Chicago együttesből (Beta/Jeff Daly/Invision/AP, File)

A hetvenes évek rockbandája, a Peter Certera vezette Chicago beiktatása szintén nagyon régen esedékes volt már. Az együttes dzsesszt és a rockot ötvöző sikerszámai közé tartozott a 25 or 6 to 4 vagy az If You Leave Me Now című romantikus ballada is. „A Chicago öröksége megkérdőjelezhetetlen” — fogalmaztak a szervezők.


Steve Miller (Beta/AP Photos/Mark J. Terrill, File) — Rick Nielsen a Cheap Trick-ből (Beta/Barry Brecheisen/Invision/AP, File)

A bluestól a popig számos műfajban elismert énekes, Steve Miller és a hetvenes években befutott rockegyüttes, a Cheap Trick először voltak a jelöltek között, és rögtön a beiktatandók közé kerültek.

http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-35119852

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..