home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A Dankó 10 Gálát tűzi műsorára december 31-én a Dankó Rádió és a Duna
MTVA
2022.12.30.
LXXVII. évf. 52. szám
A Dankó 10 Gálát tűzi műsorára december 31-én a Dankó Rádió és a Duna

Nagyszabású gálaműsorral ünnepelte 10. születésnapját a Dankó Rádió. A Magyar Zene Házában rendezett koncert, amelyen olyan kiválóságok léptek fel, mint Rost Andrea, Szulák Andrea, Tolcsvay László, Hűvösvölgyi Ildikó, Lakatos Mónika, Pál István „Szalonna”, Miller Zoltán és Vágó Bernadett, december 31-én meghallgatható a Dankó Rádióban és látható a Dunán.

Tíz évvel ezelőtt, 2012 decemberében szólalt meg először az éterben a Dankó Rádió. A magyar zene rádiója hiánypótló, változatos műsorkínálatával hamar megtalálta hallgatói bázisát, és amellett, hogy komoly hagyományőrző szerepet tölt be, folyamatos megújulás jellemzi. „A mi hivatásunk, hogy az identitásunkat meghatározó zenei műfajokat sugározzuk a hallgatóknak. A magyar nótát, a népzenét, az operettet kiegészítettük az örökzöldekkel. Ezek a hungarikum műfajok, amelyek körül vesznek minket, otthonossá teszik számunkra a Kárpát-medencét” – mondta Eredics Gábor, a közmédia legfiatalabb rádióadójának csatornaigazgatója a Kossuth Rádióban.

Fotók: MTVA/Csöndör Kinga

A jubileum alkalmából a rádió több különleges tartalommal, érdekességgel várta egész decemberben a hallgatóit, az ünneplést pedig egy nagyszabású koncerttel koronázta meg. A Magyar Zene Házában rendezett gálán többek között olyan kiválóságok léptek fel, mint Rost Andrea, Szulák Andrea, Tolcsvay László, Hűvösvölgyi Ildikó, Lakatos Mónika, Pál István „Szalonna”. A Dankó Rádió népzenei csapata, és népszerű műsorvezetői mellett Miller Zoltán és Vágó Bernadett is részese volt ennek a nagyszerű eseménynek. A zenei kínálatban Dankó Pista – a csatorna névadója – előtt is tisztelegtek, a Petőfi 200 emlékév apropóján pedig meglepetéssel szolgáltak a közönségnek.

A Dankó 10 Gála a Dankó Extra című műsorban december 31-én 18 órától hallható, a koncert felvételről a Dunán is megnézhető, szintén az év utolsó napján, 19:50-től.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..