home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A Dal, 2016-ban hárman a Magneoton gondozásában indulnak
Zvekán Péter
2016.01.24.
LXXI. évf. 3. szám
A Dal, 2016-ban hárman a Magneoton gondozásában indulnak

A héten kezdődik az Eurovízió válogatója, A Dal, 2016. Az idén három olyan felvétel van versenyben, amelyet a Magneoton gondozott. Aki kíváncsi, mind a hármat hallhatja az első elődöntőben, melyre január 23-án kerül sor a Duna Televízión.

Benji: Kötéltánc

Le Quang Huy, azaz Benji 1997-ben született Budapesten. A vietnámi származású fiú kilencéves kora óta már több zeneszámban is játszott hangszeren, az énekléssel viszont csak hobbiként kezdett el foglalkozni. Számos énekverseny első és dobogós helyezése után 2014-ben jelentkezett az X-Faktorba, és nézői szavazás által bejutott az élő tévéműsorba. Az akkor még csak tizenhat éves énekes egészen a fináléig menetelt, és a harmadik helyezést elérve egyúttal ő lett a széria legjobb férfi előadója.

A még gimnazista Benji az elmúlt évben több új dalon dolgozott, melyek közül az egyik a Kötéltánc. Az utóbbi bejutott A Dal, 2016 top 30-ba. Az akusztikus hangszerelésű, izgalmas felvételben sokak szerint benne van Benji eddigi összes tapasztalata.

Egy Másik Zenekar: Kéne közös kép

A csapat pályáját rögtön az első dala és klipje indította be 2012 nyarán Jó reggelt, Élet! címmel. 2015-ig hat dala jelent meg, melyekből öt rádiós nóta, egy pedig betétdal lett az HBO Társas játék sorozatában. Később Royjal érzelmes duettet adott ki Valakinek címmel, majd a Mással csináljuk című polgárpukkasztó dalban Oláh Ibolya énekelt. A zenekar fellépett továbbá Pásztor Annával is a Petőfi Akusztikban 2014-ben. 2015-ben új lendületet vett a csapat, amikor Péterffy Lili érkezett a mikrofon mögé, zenei rendezőként pedig Jappánt nyerte meg — vele rögzítette a Kéne közös kép című versenydalt is. Az előbb említett szám bejutott a harminc versenydal közé, így az együttes már izgatottan várja a megmérettetés napját.

Tolvai Reni: Fire

Tolvai Reni Nagyváradon született, és mindössze tizenkilenc éves volt, amikor a Megasztár 2010. évi szériájának győzteseként berobbant a köztudatba. Első saját dala, a Hagylak menni 2011 nyarán jelent meg. A klipje Magyarországon a Bravo Otto az év legjobb magyar videoklipjének járó díját kapta meg, és ezzel érdemelte ki a Transilvanian Music Awards Legjobb Magyar pop-dance slágerének járó elismerését is. Még abban az évben megjelent első szólóalbuma is, az Ékszer, rá egy évre pedig A Dalban is bemutatkozott Élek a szemeidben című számával.

2013 Reni számára a megújulás éve volt, új zenei stílusban, keleties motívumokkal jelent meg angol nyelvű dala és videoklipje, a Playdate, majd nem sokkal később Dj Metzker Viktória és a No!End közreműködésével a Promise. Második albuma 2014 őszén látott napvilágot Do! címmel. Dalai az R&B-pop kategóriába sorolhatóak, elektropop-, jazz- és soulhatásokkal.

Reninek szintén sikerült A Dal, 2016 legjobb harminc zeneszáma közé jutnia a Fire című dalával, melyről előzőleg már beszámoltunk.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..