home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A Csaba királyfi Temerinben
2021.08.30.
LXXVI. évf. 34. szám
A Csaba királyfi Temerinben

A kedvezőtlen időjárás ellenére is megtartották a Csaba királyfi című székely nemzeti rockopera vajdasági ősbemutatóját Temerinben, a Kókai Imre Általános Iskola telepi épületének udvarában. Az előadás kezdetétől egy órán át zuhogott az eső, de a fellépők és a közönség egyaránt kitartott.

A székely és a magyar nép eredettörténete szorosan kötődik Csaba királyfihoz, a rockopera pedig az Attilától Álmos koráig tartó időszakot öleli fel. A Csaba királyfi rockoperát eddig csak Erdélyben, Székelyföldön és Magyarországon mutatták be, majd a koronavírus-járvány miatt nem tudták más helyekre is elvinni. Vajdaság, pontosabban Temerint lett a második határon túli terület, ahova eljutott az előadás, melynek a szereplői hivatásos operaénekesek, rockénekesek, komoly- és könnyűzenészek, valamint a Hajdú Tánceggyüttes táncosai. A rockopera szerzője G. Nagy Ilián, producere G. Nagyné dr. Maczó Ágnes. 

A darab a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően jutott el Temerinbe. Az esemény fővédnöke dr. Kásler Miklós, a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.

A temerini előadás néhány pillanatát a Pannon RTV / Bognár Róbert felvételein láthatják.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..