home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
A Bolyai a legeredményesebb iskola
CSIPAK Levente
2010.12.29.
LXV. évf. 52. szám
A Bolyai a legeredményesebb iskola

A verseny résztvevői, jobb oldalon a Bolyai TGK diákjaiA zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium tanulói kiváló eredményt értek el a MOL által szervezett Junior Freshhh elnevezésű természettudományi versenyen. Az esemény a már több éve megrendezésre kerülő Freshhh egyetemistave...

A verseny résztvevői, jobb oldalon a Bolyai TGK diákjai

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium tanulói kiváló eredményt értek el a MOL által szervezett Junior Freshhh elnevezésű természettudományi versenyen. Az esemény a már több éve megrendezésre kerülő Freshhh egyetemistavetélkedő fiatalabbaknak szánt változata.
A megmérettetésre 4 ország több mint 200 iskolájának csaknem 900 csapatában 2500 diák jelentkezett. Az első, internetes fordulóban a diákoknak rengeteg tudományos feladatot kellett megoldaniuk. Az eredmények alapján a második, kreatív fordulóba 41 csapat jutott be, ezek közül ötöt a Bolyai TGK diákjai alkottak. A tanulóknak egy beszédet kellett megírniuk, és azt a MOL szaktekintélyeiből, illetve neves professzorokból álló zsűri többféle szempont alapján pontozta. A kreatív fordulóból hat csapat jutott be a döntőbe, amelyet decemberben szerveztek meg a MOL Dunai Finomítójában, Százhalombattán. A Bolyai TGK diákjai közül ez Horváth Zoltánnak, Kovacsics Krisztiánnak és Kecskeméti Árpádnak sikerült, Szórád Endre tanár úr kísérte el őket a megmérettetésre. A döntőben sokféle feladattal kellett megbirkózniuk a versenyzőknek, többek között újra számítási feladatokat oldottak meg, előadásokat tartottak, illetve a kreativitásukra is szükségük volt. A versenyt a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium Móriczkák nevű csapata nyerte, a Bolyai TGK kapta viszont a legeredményesebb iskolának járó díjat, egy HP OfficeJet 4500 multifunkcionális nyomtatót és egy hatalmas LEGO Technics készletet. Gratulálunk nekik!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..