home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A Bojtorján együttessel ünnepli a karácsonyt a Dankó Rádió
MTVA
2022.12.23.
LXXVII. évf. 51. szám
A Bojtorján együttessel ünnepli a karácsonyt a Dankó Rádió

A Magyarországon egyedülálló „country együttes” örökzöld slágerei hallhatók a Dankó Rádióban a karácsonyi hétvégén. A nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb együttesének pályafutására archív anyagokkal emlékeznek, valamint Pomázi Zoltán, az együttes énekes-gitárosa Nádas György Jó pihenést! című műsorában felidézi a zenekar életének meghatározó pillanatait.

A Dankó Rádió örökzöld hétvégéinek sorozata, amelyben legendás előadók legnagyobb slágereivel kedveskednek a hallgatóknak, a Bojtorján együttessel folytatódik december 24-én és 25-én.

A korábban Anakonda néven zenélő együttes 1974-ben vette fel a Bojtorján nevet. Népszerűségük csúcsán többször is jártak az Amerikai Egyesült Államokban. 1984-ben az amerikai countryzene fővárosának számító Nashville-ben fesztiváldíjat nyertek, és a zenekar a londoni Wembley Stadionban is fellépett már. A nyolcvanas évek végén ketté vált, majd 1999-ben újjáalakult együttes több gyermeklemez elkészítésében is közreműködött, és az eredeti Bojtorján dalokkal a mai napig járja a Kárpát-medencét.

A Dankó Rádió a karácsonyi hétvégén a magyar „country együttes” pályafutását idézi fel, legnépszerűbb slágereikkel és archív anyagokkal. Pomázi Zoltán, az együttes énekese és gitárosa Nádas Györgynek mesél arról, hogyan szerette meg a country zenét, miként kezdődött a Bojtorján együttes karrierje, és azt is elmondja, milyen foglalkozást szántak neki eredetileg a szülei.

Dankó Rádió – 10 éve a magyar zene rádiója!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..