home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
A 65. Grammy-díj-átadó legfontosabb pillanatai
Zvekán Péter
2023.02.17.
LXXVIII. évf. 7. szám
A 65. Grammy-díj-átadó legfontosabb pillanatai

Február 5-én tartották meg a 65. Grammy-gálát, mely a zeneipar legrangosabb díjátadó eseménye. Sokan csak a legfőbb kategóriákat ismerik, pedig összesen 91 nyertest kellett kihirdetni. Las Vegas után az idén ismét Los Angelesben tartották meg, ahol ezúttal sem maradtak el a fellépők, a rekordok, a meleg helyzetek és az extrém viseletek.

Beyoncé csúnyán elkésett, de elsöpört mindenkit!

Na jó, nem ő volt az egyetlen. Sok előadót lepett meg a szokásosnál is nagyobb dugó Los Angelesben. Beyoncé annyit késett, hogy mire sikerült megérkeznie, három díj már az övé volt. Akkorra már odaítélték neki a legjobb hagyományos R&B-teljesítményért, a legjobb dance-/elektronikus felvételért, illetve a legjobb R&B-dalért járó díjakat. Ezzel pedig kialakult egy érdekes helyzet, az énekesnőnek így már összesen harmincegy Grammyje lett, vagyis fej fej mellett állt az addigi rekorderrel, Solti Györggyel. Ebben a pillanatban az volt az igazán nagy kérdés, hogy az éjszaka folyamán beáll-e az új rekord. Beyoncé végül elnyerte a legjobb dance-/elektronikus album kategóriának járó díjat is, így ő lett a Grammy történelmének legtöbbet díjazott előadója.


Kép forrása: people.com

 

Az első transznemű nő, aki Grammyt nyert

Korábban mi is írtunk arról, hogy Sam Smith és Kim Petras úgy reklámozta az Unholy című dalát, hogy feltöltöttek belőle egy rövid részletet a TikTokra. Akkor az hatalmasat ment, így mire a szerzemény hivatalosan megjelent, a közönség már alig várta. No de az igazi nagy meglepetés az volt, hogy én simán bevettem, hogy Kim Petras nő! Csupán akkor derült ki számomra a valóság, amikor átvette a díjat a legjobb popduónak vagy -együttesnek járó teljesítményért, és elmondta, hogy mekkora megtiszteltetés, hogy ő lehet az első transznemű nő, aki ilyen szobrocskát nyert. Mindeközben Sam Smith nagyon rendes volt, és végig a háttérben maradt, mondván, ez legyen Kim pillanata.

 

Negyedszer nyerte meg ugyanazt a kategóriát!

Sokan azt mondják, hogy Adele volt az egyik legelegánsabban felöltözött előadó, aki egy hosszú, fodros Gucci ruhában jelent meg. Ami viszont igazán fontos, az az, hogy az idei díjátadón Adele negyedik alkalommal nyerte el a Grammy szobrocskát a legjobb pop-szólóelőadás kategóriában, ezúttal az Easy On Me című daláért. Előzőleg ugyanezt a díjat a Someone Like You, a Set Fire to the Rain és a Hello című slágereivel érdemelte ki.

A fentebb felsoroltak mellett természetesen másokat is meg kell említeni. Harry Stylesé lett az év albuma, a legjobb popvokálalbumért, a legjobb hangmérnöki munkáért és a nem klasszikus albumokért járó díj. Viola Davis EGOT-tag lett, hiszen a Finding Me című hangoskönyve Grammyt kapott. Az EGOT egyébként olyan sikeres emberek gyűjtőneve, akik Emmy-, Grammy-, Oscar- és Tony-díjat is kaptak. Lizzo sem tért haza üres kézzel, övé az év felvételéért járó Grammy-díj lett. Michael Bublé a legjobb tradicionális popvokálalbum kategóriában győzött, míg Ozzy Osbourne elvitte a legjobb metál performance-nak és a legjobb rockalbumnak járó szobrocskát.


Kép forrása: instyle.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..